Här har jag långtsamt kokat kalvhögrev med lite rödvin och resultatet gav så mycket smak. ca 1, 2 kg kalvhögrev, 1 stor gul lök, 1 stor morot, 3-4 lagerblad, 3 vitlöksklyftor, 1 dl rött vin, 1 dl vatten, salt, peppar. ca 1, 2 kg kalvhögrev, 1 stor gul lök, 1 stor morot, 3-4 lagerblad, 3 vitlöksklyftor, 1 dl rött vin, 1 dl vatten, salt, peppar
Kalvhögreven hade gått i ugnen fyra timmar tillsammans med massa smak innan det fick utgöra fyllningen i de för första gången egenbakade tortillabröden
6 portioner Ca 1 kg benfri kalvhögrev, högrev, lammkött eller grytbitar 1 purjolök (den vita delen) 3 st morötter 1 knippe dillstjälkar (ca 0,5 dl finhackad) 10 st vitpepparkorn 2 st lagerblad 2 dl grädde Ca 0,5 dl ättika (justera syra efter smak) Ca 0,5 dl socker (justera sötma efter smak) 2 msk majsstärkelse+0,5 dl vatten Salt Ca 1 l vatten Recept på kalops hittar du HÄR
500 g kalvhögrev, benfri. Av RedaktionenFotografDavid Back 500 g kalvhögrev, benfri. Kokt kalv i dillsåsDen sötsura smaken som man hittar i denna rätt är mycket karakteristisk för Sverige
kalvhögrev,. Dillkött på kalv. Dillkött, en riktig klassiker i den svenska husmanskosten. Fantastisk god köttgryta som kan göras på antingen kalv eller lamm och som med sin perfekta balans mellan syra, sötma och sälta snabbt blir en succé på middagsbordet
kalvhögrev. Skär köttet i grytbitar, salta och peppra. Bryn bitarna i gryta med smör och olja. Skär grönsakerna i 2–3 cm stora tärningar och blanda ner i grytan med kryddor och köttet
Tortillabröden tillverkades enligt samma metod som jag använde då jag gjorde Enchiladas på kalvhögrev för ett tag sedan vilket ger en skön känsla i kroppen då man gjort dem själv än att köpa dem om du frågar mig
600 g kalvhögrev (kalvbringa eller kalvbog) en stor skiva eller. 600 g kalvhögrev (kalvbringa eller kalvbog) en stor skiva eller en lite tjockare skiva som delats på mitten utan att den skurits igenom helt
Citron- och salviastekt gnocchi med kalvhögrev, linser och rödlökDetta är förvisso ingen ny smaksensation, men jag kan inte låta bli att använda den igen och igen – av den enkla anledningen att det är så himla gott med smör, citron och salvia
2 Kg karré, 1 kg kalvhögrev och 1 rack kamben senare så är jag på väg hem igen. 2 Kg karré, 1 kg kalvhögrev och 1 rack kamben senare så är jag på väg hem igen
Caisa beställde kalvhögrev vilket jag var mycket glad över för då fick jag ju smaka. Igår var min vän Caisa på besök från Umeå och hon vill ta mig ut på födelsedagsmiddag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.