Detta behöver du. Servera med vaniljsås eller gräddglass. Fördela sedan ut degen över blåbären och hallonen och ställ in i mitten av ugnen och grädda tills du får en gyllene knäckig yta
Vi passade på att göra en glutenfri blåbärspaj, så gott och fräscht fylld med vitaminer. Bären innehåller mer antioxidanter av typen antocyaniner än något annat livsmedel
Det går att skiva tunt, men varenda liten skiva är fullständigt knökafull av bra ämnen som både gammal och ung behöver, Det är fiberrikt och motverkar förstoppning, (som man lätt kan drabbas av när man blir mer orörlig)
Det tar jag som ett hyfsat gott betyg. Jag har också gjort kakan med två olika sorters husk, dels det riktigt finmalda, "vanliga" som brukar finnas på glutenfrihyllorna i affären, dels det lite grövre från Recomarket som jag beställer på nätet
Det är extra viktigt när det gäller glutenfritt bröd, som nästan är omöjligt att få till lika luftigt och "mufsigt" (som min svägerska brukar säga) som ett vanligt bröd - såvida man inte vill använda en mix baserad på vetestärkelse
Nåja, nu skulle det i alla fall göras en rabarberpaj, och eftersom jag även hade lite krusbär i frysen som behövde användas innan det är dags att plocka nya, så skarvade jag med dem
Servera gärna med en makalöst god vaniljkräm/sås, recept på det hittar du här i detta inlägget. Servera gärna med en makalöst god vaniljkräm/sås, recept på det hittar du här i detta inlägget
Fräs lök, bacon och köttfärs smuligt i matfettet. Den enda som nobbade pajen var lilla I. Kavla ut till en rund platta och fordra en smord pajform - gärna lite högre - med degen
Servera med vaniljsås, grädde eller glass. Äpplen och rabarber med strösocker på. Med deg ovanpå. 1,5 dl Finax glutenfri ljus mjölblandning1,5 dl glutenfriahavregryn125 g vegetabiliskt margarin1 dl + 2 msk strösockerFrukt och bär som äpplen, rabarber och blåbärSå här gör du. Blanda mjölblandningen, havregrynmed 1 dl strösocker. 1,5 dl glutenfriahavregryn
Blanda de torra ingredienserna för sig och degvätskan med jästen för sig. Jag köper ibland durramjöl från ”Friends of Adam” och senast köpte jag även glutenfriahavregryn
Jag fortsätter göra mina glutenfria pajdegar med bas av bönor eller kikärtor. Idag tänkte jag bjuda er på en riktigt god glutenfri paj med salsiccia och spenat som fyllning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.