1Blanda smöret med strösocker, vaniljsocker, ägg och vetemjöl till en jämn smet. 1Häll smeten i en smord och bröad form (ca 23 cm i diameter) med löstagbar botten. 1Äppelpajkladdkaka. 1Pudra äppeltäcket med kanel. 1Servera gärna med lättvispad grädde
Vispa ihop alla ingredienser med elvispen till en slät frosting. FÄRSKOSTFROSTING50 g rumsvarmt smör150 g färskost5 dl florsockervaniljsocker eller annan essens efter smakGör så här
Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. 1Fäst bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant (24 cm i diameter). 1Låt kakan svalna helt medan du gör frostingen
Vispa ägg och socker poröst och vänd i de torra ingredienserna med en slickepott. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugn i 5-6 min
Finns inte mycket jag gillar med vintern. Det jag kommer ihåg sen barndomen är kylan, snön och blask ihop med mörkret, killarna i skolan som jagade oss tjejer på rasten och kastade snöbollar på oss
En chokladtårta fylld med mustig chokladmousse och friska jordgubbar. I år önskade sig min dotter en hjärtformad chokladtårta som skulle vara fylld med chokladmousse och jordgubbar
Önskemålet var en äggfri tårta med smak av te, jordgubb och mjölk. Jag fyllde tårtan med jordgubbsmousse och jordgubbsbitar och dekorerade den med en färskostfrosting och färska jordgubbar
Har satt en deg på jäsning, till påskluchen, Äggen ifrån Påskharen är gömda så nu sitter jag bara och njuter av tystnaden medan resten av familjen sover
Kryddorna som luktar så gott och som man egentligen kan smaksätta lite av varje med. Kanske man skulle försöka sig på en mögelostfrosting, det är ju populärt med det till pepparkakor
Idag har jag varit uppe i ottan för att köra sonen till Lund och sedan gått och lagt mig igen för att sova till barnen väckte mig långt i på förmiddagen med den finaste frukost och presenter därtill
som om det var för mycket jäsmedel eller vinäger/ättika i. Till en red velvet har man oftast en färskostfrosting eller en smörkräm och spacklar kakan med eller spritsar på cupcakesen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.