11 msk
kanelSå här gör du 25 minuter Sätt ugnen på 225 °C. Blanda mjöl, socker, havregryn och skurna bitar av smöret i en bunke. Rör ihop och knåda till en deg eller smulig massa. Skala (eller behåll skalet på), kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor eller bitar. Blanda äpplen med socker och kanel och lägg i en smord ugnssäker form (Gillar du kanel så kan du utan problem ta i lite extra. Och vill du ha lite härlig sälta i pajen kan du också blanda i 1 krm flingsalt. Men inget måste). Fördela och smula sedan smuldegen över äppelblandningen. Grädda på 225 grader i mitten av ugnen i 15-20 minuter eller tills pajen är gyllenbrun! Servera äppelpajen med vaniljsås, vispad grädde eller glass. Mums! Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 2393
Det har blivit mycket onyttigheter den här helgen Eller ja, inte bara onyttigheter men många lyckade och goda recept som jag ska dela med mig av i veckan
1vaniljglass, grädde eller vaniljkesella till serveringSå här gör du 25 minuter Sätt ugnen på 200 grader. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 760
Här kommer receptetpå en god paj jag gjorde på jobbet. Päronpaj /Smulpaj med päron och kokos. ca 600 g päron (skrutt borttagen) eller ca 400 g avrunna päronhalvor (äpplen funkar också till detta recept). ca 600 g päron (skrutt borttagen) eller ca 400 g avrunna päronhalvor (äpplen funkar också till detta recept)
Baka ut degen och jäs den på en plåt enligt grundreceptet. Kärna ur och hacka oliverna fint och krossa fänkålen i en mortel och strö över den färdigjästa degen på plåt
Fläskkotletter på italienskt vis – gör så här. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.