Det har blivit mycket onyttigheter den här helgen Eller ja, inte bara onyttigheter men många lyckade och goda recept som jag ska dela med mig av i veckan
Strö över kanel och socker, avsluta med att ringla över sirap och lönnsirap. Smuldeg. Rör ihop i alla ingredienser med en elvisp med degkrokar eller matberedare eller med händerna
Bränn av med Calvados eller pressa i citron. Gratinera hastigt i ugn eller bränn av med brännare. börja vispa äggvita, citron och resterande socker försiktigt med elvisp till maräng
Äppelpaj serverad i portionsform med mördeg, mandelkräm, en äppelkompott som doftar kardemumma, kanel och vanilj, havreströssel med smak av kanel, hemlagad vaniljsås och så färska blåbär och hallon
Blanda socker, potatismjöl och kanel med äppelskivorna. Smuldeg. Blanda ingredienserna till smulpajen genom att fördela fettet med fingertopparna och strö över smulet över äpplena
Bränn av med Calvados eller pressa i citron. Gratinera hastigt i ugn eller bränn av med brännare. Vispa försiktigt vitor, ½ dl socker och vinäger med elvisp
Tillsätt smöret och nyp ihop med fingertopparna till en smuldeg. En äppelpaj fylld med den lenaste mandelfyllning, äpple och kryddad med pepparkakskrydda
Servera med en klick vaniljkvarg (ICA´s är klart godast. Skumt när man ser att det i de trädgårdar jag passerar under alla promenader finns träd med frukttyngda grena som kräver stöttning
Placera i en skål tillsammans med kanelen, sockret och vaniljsockret. Ingredienser till smuldegen. Servera tillsammans med hemmagjord vaniljsås eller vaniljglass
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.