Pajen är klar och redo för att avnjutas, antingen med glass eller vaniljsås. Krämig äppelpajmed knaprig smuldeg Äpplen4-6 äpplen beroende på storlek1 dl socker0,5 dl mjöl1-2 tsk kanel1 nypa salt50g smörSätt på ugnen på 175 grader
En kollega till mig frågade om jag hade bränt den med gasbrännare och lite av den känslan blir det. Blanda äppelklyftorna med kanel och socker och ställ åt sidan
Receptet har jag en gång i tiden fått av min vän Katrin och har sedan dess fått hänga med. Smält smöret och blanda ner socker, mjöl och ägg med en slickepott
Ännu en natt med raggisar och långkallingar. Igår när jag dristade mig ut på en promenad höll jag på att frysa näsan av mig trots att jag var inpälsad som en annan eskimå i nyinköpt lurvmössa med öronlappar
Blanda klyftorna med 0,5 dl socker, 1 msk vaniljsocker och 1 msk potatismjöl. Trädgården i Simrishamn svämmade över av äpplen så det blev en del äppelpaj under veckan där
Servera med glass eller vaniljvisp. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Dra från värmen. Blanda i alla övriga ingredienser utom äpplena
När jag slutade jobba, satte jag mig ner, tog en kopp kaffe och bestämde mig för att släppa prestations-ångesten och bara köra ett lätt pass med övningar som jag tycker är roliga och bara få lite cirkulation i kroppen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.