Blanda klyftorna med 0,5 dl socker, 1 msk vaniljsocker och 1 msk potatismjöl. Trädgården i Simrishamn svämmade över av äpplen så det blev en del äppelpaj under veckan där
Av en del av dessa äpplen gjorde jag en himskans trevlig paj medknäckigt täcke. För ett par veckor sedan hälsade vi på svärmor i Skåne och fick med oss några äpplen hem från hennes äppelträd
Det känns extra roligt att baka med sona egna äpplen. Den är enkel att göra och riktigt god tillsammans med vaniljsås eller glass, jag valde hemgjord vaniljsås
Dela smöret i tärningar och finfördela det med fingrarna så det blir en grynig massa. Det här är en variant på vår knäckigaäppelpaj på kanel och om kanelen är klassisk i äppelsmaksamanhang så är kardemumman mer mogen, kryddig och komplex i doft och smak
Äppelpaj anses ju vara en ganska enkel efterätt som man bara slår ihop. Dela smöret i tärningar och finfördela det med fingrarna så det blir en grynig massa
knäckigäppelpajmed kokos och kanel -. Täck botten med ett lager äppelbitar. Ta ut äppelpajen och låt den svalna något innan servering och den serveras med vaniljsås
När jag hälsade på hemma i helgen bakade mamma en otroligt god äppelpajmedknäcköverdrag. Gillar egentligen inte äppelpaj så speciellt mycket, i så fall mer blåbär eller hallon som passar allra bäst med smuldeg
Hetta upp såsen på medelvärme under omrörning tills den börjat tjockna. 1Vaniljsås0,5 vaniljstång 2 dl mjölk 3 dl vispgrädde 2 äggulor 2 msk strösocker 2 tsk potatismjölÄppelpaj Sätt ugnen på 175 grader. Ställ in i mitten av ugnen i ca 30 min eller tills pajen är gyllenbrun och knäckig
Pudra med lite strösocker och eventuellt lite kanel. Denna underbart knäckigaäppelpaj gjorde jag för ett par veckor sedan när min mamma och hennes man var här på besök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.