Nu kan jag inte svara för vad ni andra blir glada av, men jag blir fullkomligt salig av dennaunderbara gudagåva…Vispa ihop en len chokladkräm och släng ned denna i en smäktande kolakaksbotten
Så idag fick det bli en liten paj av dom äpplerna jag fick. Planterade ett eget äppelträd i år som jag fick då jag fyllde år, så snart kanske jag har egena äpplen i trädgården på det blå palatset
Blåbärskaka med kardemummasmul. I långpannan, Mjuka kakor den. Klockan är en bara någon minut över sex på morgonen och jag har tassat upp för att brygga denna dags första kopp kaffe
Äppelpaj anses ju vara en ganska enkel efterätt som man bara slår ihop. Men det är de enklaste rätterna som många gånger är de svåraste att få riktigt riktigt bra
Detråderäppeltider i trädgården. Den här pajen gjorde jag med mina sista sommaräpplen som jag räddade från att falla till marken oanvända, vilket var ödet för denresterandeskörden
Det finns otaliga sätt att göra äppelpaj och många blir riktigt bra. Det receptet är en favorit, men här kommer en lite enklare variant att göra i pajform med enklare pajdeg, och det blir väldigt gott och krämligt även detta
Pajdegen. Vill man ha ett mjukt pajskal kan man hoppa över den biten och hälla all sås i pajen. 0,5 tsk kardemumma (kan uteslutas). 0,5 tsk kardemumma (kan uteslutas)
Som dem flesta vet så finns det flera varianter på sockerkaka. Denna gången valde jag att göra en "fin" sockerkaka som jag lyxade till med lite sommar känsla
Ös på med kanel, hackade hasselnötter och pärlsocker. Grease a spring form tin with butter and sprinkle the breadcrumbs on all sides, pour in batter, peel and slice the apples in half-moon shape and press into batter
När det vankas kalas är det perfekt att baka i långpanna, och nu när rabarbern är som spädast, tunnast och godast vore det ju dumt att inte baka en rabarberkaka till min födelsedag
Det var snabbt sa Wilma, så här tidigt på morran. Ja den är verkligen så snabb att göra. Imorgon är det operationsdags, ska göra en rekonstruktion efter bortopererad cancer som jag för tre år sen hade
Värm upp grädden i en kastrull men var noga med att den inte får börja koka. Dela Dumlekolorna i mindre bitar och rör ner dem i grädden och rör tills de smält
Låter det gott. Tillsätt övrigt och arbeta ihop degen. Vispa ihop ost, socker samt grädden. Kakan ska inte vara helt genomgräddad, den stelnar till i kylen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.