Det var första gången jag gav mig på att fritera något, jag har alltid tyckt att det verkar lite läskigt med tanke på att oljan kan fatta eld om man har otur
Det var första gången jag gav mig på att fritera något, jag har alltid tyckt att det verkar lite läskigt med tanke på att oljan kan fatta eld om man har otur
Bakade äppelmuffins idag, ja enligt receptet skulle dessa smaka som äppelmunkar men jag tycker mer de påminner om äppelmuffins, ja goda blev det iallafall, blev mycket gott med äppelmoset i botten och kanelsockret på toppen
Gör likadant med resten av rundlarna. Rulla dem i socker blandat med kanel. Kavla ut degen, ca 1/2 cm tjock och ta ut rundlar med ett mått som är ca 6 cm i diameter. Värm olja i en tjockbottnad kastrull med höga kanter till 180°
Då jag inte har någon fritös så blev det att testa att köra i tjockbottnade såspannan på spisen – så utrustad med lock, termometer och köksfläkten på ”av” så tänkte jag i alla fall prova
Min första bekantskap med churros var på en Malmöfestival för en herrans massa år sedan. De var farligt enkla att göra så jag utfärdar härmed en varning
Fyll på med resten av smeten och strö över resterande kanelsocker. Det problemet löser man dock enkelt med denna kanelbullesockerkaka som ursprungligen kommer från Pernilla Wahlgren om jag minns rätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.