Äppelmarmelad med ingefära
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 150 gram skalad ingefära
  • 15 gröna äpplen av fast sort, gärna svenska samt ekologiska äpplen
  • 16 dl syltsocker
  • 15 dl vattenSkala ingefäran samt hacka den i ca 3x3 mm tärningar. Lägg i en liten kastrull och täck med vatten samt koka den på medelvärme i 5 minuter. Häll av. Skölj äpplena. Dela äpplena i vardera fyra klyftor samt skär bort kärnhuset. Mixa äppleklyftorna i en matberedare (med matberedarkniven). Lägg äpplen, ingefära, socker samt vatten i en stor kastrull och koka på medelvärme i 20-30 minuter. Gör marmeladprovet genom att ta en droppa en halv tsk marmelad på ett tefat, ställ i frys eller kyl ca 5 minuter så att det kallnar - då ska marmeladen ha stelnat och blivit fast (ej rinnig). Föredela äppelmarmeladen i rengjorda burkar och förslut med lock när den är varm. Förvara mörkt och svalt. Håller flera veckor. Öppnad burk förvaras i kylen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.