Ingredienser Portioner. 10 2 kg högrev i bit 4 gula lökar 4 morötter (4 morötter motsvarar ca 350 g) 2 msk smör 2 msk rödvinsvinäger 1 msk tomatpuré 2 dl rött vin 2 msk japansk soja 1 l kalvbuljong eller vatten + fond (till 1 l vatten behövs 4 msk konc kalvfond) 20 kryddpepparkorn 4 vitpepparkorn 3 lagerblad majsstärkelse salt Mormorskokta morötter 800 g morötter 1 skalad gul lök 2 msk smör salt Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Så mycket det nu går med massa lök och grejer i. Smaka av med salt, vitpeppar och socker. Kotletter. Stek först kotletterna i smör på lagom mjuk värme, de får ta lite tid
Koka i 5 minuter och smaka av med salt och peppar. 1 Putsa köttet och skär i lite större bitar. Koka upp öl, saft, soja, fond, krossade enbär och pepparkorn
Blanda mjölet med salt och peppar och vänd köttet i detta, vänd sedan i ägg och sist i ströbröd. Lägg upp på fat, garnera med citron, ansjovis och kapris
I med gräddmjölken, vispa, vispa. Avnjut med knaperstekt fläsk och en kall öl om du är sån. Förkoka grönsakerna i kanske fem minuter, häll sedan av vattnet och låt dem stå
Att först steka på kotletter så att de får lite färg och sedan steka dem färdigt i ugnen med lite fettrand kvar tillsammans med svamp, grönsaker och en sås på grädde och philadelphia visade sig bli en riktigt lyckad rätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.