Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra din springform (23 cm) med bakplåtspapper. Skala, kärna ur och riv äpplena fint. Smält smöret i en kastrull. Blanda ihop rivna äpplen tillsammans med smält smör och resten av ingredienserna till kladdkakan till en jämn smet i en bunke, bara precis tills det går ihop. Häll upp smeten i formen. Pajsmul och garnering
I en annan bunke nyper du ihop alla ingredienserna till pajsmulet. Skölj, kärna ur och skiva äpplet till garneringen. Tryck ner de skivade äpplena lätt i kladdkakan. Strö över havresmulet och garnera med malen kanel. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 35-40 minuter, eller tills kanterna är gräddade och mitten på kladdkakan är kladdig. Låt svalna helt och hållet, gärna minst 4 timmar i kylen innan du serverar den.
Skala bananerna och mosa till en puré med gaffel. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Ställ tillbaka kladdkakan i kylskåpet för att ganachen ska stelna medan du vispar grädden till dekorationen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.