Äppelkladdkaka med knäckigt havresmul
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 äpplen
  • 1175 g smör
  • 12 dl strösocker
  • 12 tsk vaniljsocker
  • 11 dl brunt farinsocker
  • 13 ägg
  • 13,5 dl vetemjöl
  • 150 g smör, mjukt och rumsvarmt
  • 11 dl vetemjöl
  • 10,5 dl havregryn
  • 10,5 dl strösocker
  • 11 msk ljus sirap
  • 11 äpple
  • 11 tsk malen kanel (att strö över kladdkakan)
  • 1 Äppelkladdkaka2 äpplen 175 g smör 2 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 1 dl brunt farinsocker 3 ägg 3,5 dl vetemjöl
  • 1 Pajsmul50 g smör, mjukt och rumsvarmt 1 dl vetemjöl 0,5 dl havregryn 0,5 dl strösocker 1 msk ljus sirap 2 tsk vaniljsocker
  • 1 Garnering1 äpple 1 tsk malen kanel (att strö över kladdkakan)Äppelkladdkaka
  • Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och fodra din springform (23 cm) med bakplåtspapper. Skala, kärna ur och riv äpplena fint. Smält smöret i en kastrull. Blanda ihop rivna äpplen tillsammans med smält smör och resten av ingredienserna till kladdkakan till en jämn smet i en bunke, bara precis tills det går ihop. Häll upp smeten i formen. Pajsmul och garnering
  • I en annan bunke nyper du ihop alla ingredienserna till pajsmulet. Skölj, kärna ur och skiva äpplet till garneringen. Tryck ner de skivade äpplena lätt i kladdkakan. Strö över havresmulet och garnera med malen kanel. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 35-40 minuter, eller tills kanterna är gräddade och mitten på kladdkakan är kladdig. Låt svalna helt och hållet, gärna minst 4 timmar i kylen innan du serverar den.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.