Äppelkakamed kanel ochkardemumma. Äppelkaka är en klassiker och något de flesta tycker om. Det här är en variant som bakas på bovtete och kokosmjöl och som smaksätts med kanel ochkardemumma som passar så bra ihop med just äpplen
Stöt kardemummakärnornaoch blanda med sockret. Överraskade sambon med lite äppelkakamed vaniljsås idag, hans favoriter är de gamla hederliga bakverken som kärleksmums/mockarutor, kanelbullar Budapestrulle ochäppelkaka framför cupcakes och maffiga tårtor
Stöt kardemummakärnornaoch blanda med sockret. Rör matfettet med socker, vanilj och citronskal. Servera kakan ljummen eller kall med glass, vaniljsås eller lättvispad grädde smaksatt med vaniljsocker
Skala, dela och kärna ur äpplena med ett kuljärn. Smält smöret och låt det svalna. Pudra äppelkakanmed florsocker vid serveringen och dekorera med citronmeliss
När kakan svalnat - strö rostade mandelspån över och pudra ev med lite florsocker. Finfördela matfettet i mjölblandningen med en gaffel till en smulig massa
Skala, dela och kärna ur äpplena med ett kuljärn. Smält smöret och låt det svalna. Pudra äppelkakanmed florsocker vid serveringen och dekorera med citronmeliss
Imorgon är det dags att gå till jobbet igen och då börjar vi med en planeringsdag så man kommer att vara rätt trött i huvudet när dagen är slut men det ska bli roligt att börja jobba igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.