Äppelkaka med pepparkakssmak ca 4 port 3-4 stora äpplen, skalade och skurna i tunna klyftor
3 dl
havregryn
100 g
rumstempererat smör
1 dl
råsocker
1 +
1 tsk pepparkakskryddor
½ +
½ tsk kanel
Rör samman havregryn, smör, socker, 1 tsk pepparkakskrydda och ½ tsk kanel till en smulig deg.
Lägg äppleklyftorna i en smord ugnsfast form, strö över 1 tsk pepparkakskrydda och ½ tsk kanel och rör om.
Täck äpplena med degen och ställ in formn mitt i ugnen på 225 grader i ca 25 minuter Ta ut och servera med valfritt tillbehör, t.ex vaniljsås, vaniljvisp eller glass.
Pepparkakskrydda
2 msk
torkad mald ingefära
2 msk
mald kanel
1 msk
mald kryddnejlka
1 msk
mald kademumma
Blanda samma kryddorna och förvara dom i en väl försluten burk.
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Det börjar bli äppeltider och vad är väl bättre med hösten än en riktigt god äppelkaka. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker så att alla skivor blir täckta av blandningen
Kan uteslutas eller ersättas med ingefära eller pepparkakskrydda. Hyvla kylskåpskallt smör med osthyveln och täck äppelkakanmed smörskivorna så att havregrynen inte syns
Med svenska äpplen. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och sikta ner i smeten med mjölken. Bred ut smeten i en långpanna, ca 25 x 35 klädd med bakplåtspapper
Riv mandelmassa och blanda med äggen. Blanda vetemjöl med bakpulver och vaniljpulver och kanel. Täck med smet och lägg på ytterligare äppelklyftor och häll på resterande smet
Jag fick godkänt och hon tog till och med en gång till. Här har ni en vegansk äppelkaka. En höstkaka som fick heta duga när Louise skulle komma på finbesök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.