Äppelkaka med nötter
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • äpplen
  • 1 kardemummakärnor
  • 1 mald kanel
  • 1 hasselnötter
  • 1 ljust muscovadosocker, eller 1½ dl strösocker
  • 1 kallt smör, i bitar
  • 1 ägg
  • 1 lättvispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass1. Sätt ugnen på 200°.2. Skala eventuellt äpplena, klyfta dem och lägg dem i en stor ugnsform cirka 28 cm i diameter.3. Finstöt kardemummakärnorna i en mortel. Kör kardemumma, kanel, hasselnötter och socker i matberedare tills nötterna är hackade. Tillsätt smöret och kör tills det blir finfördelat däri och tillsätt sedan äggen. Kör samman till en smet.4. Fördela nötblandningen över äpplena och grädda i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter tills blandningen fått fin färg och äpplena känns mjuka.5. Servera gärna pajen lite ljummen med lättvispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.