1 lättvispad
grädde, vaniljsås eller vaniljglass1. Sätt ugnen på 200°.2. Skala eventuellt äpplena, klyfta dem och lägg dem i en stor ugnsform cirka 28 cm i diameter.3. Finstöt kardemummakärnorna i en mortel. Kör kardemumma, kanel, hasselnötter och socker i matberedare tills nötterna är hackade. Tillsätt smöret och kör tills det blir finfördelat däri och tillsätt sedan äggen. Kör samman till en smet.4. Fördela nötblandningen över äpplena och grädda i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter tills blandningen fått fin färg och äpplena känns mjuka.5. Servera gärna pajen lite ljummen med lättvispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass.
Serveras ljummen med t. Tryck ut degen tunt i en pajform med löstagbar kant, ca 28 cm i diameter. 100 g blandade nötter. Receptet gäller för 12 bitar Pajdeg 125 g Arla® Svenskt Smör 3½ dl vetemjöl 1 dl strösocker 1 msk vatten Fyllning 3 äpplen Toscasmet 100 g Arla® Svenskt Smör 100 g blandade nötter 1 dl strösocker 2 msk vetemjöl 2 msk Arla Köket® vispgrädde
Idag gjorde jag en pecankolapaj att ta med när vi ska iväg på middag. Hacka pecanötterna. Jag tycker att det är jättegott, då påminner denna paj om baklava med kanel
Häll smeten över äppelbitarna i den smorda formen och avsluta med att strö över de hackade nötterna. Servera med vaniljglass, vaniljsås eller vispgrädde
Ta ut kakan, häll fudgen över och toppa mednötterna. Jag gjorde en hemmagjord vaniljsås till och den kommer jag också nästa gång byta ut mot en tex creme fraiche smaksatt med vanilj för att bryta av lite mot den söta kakan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.