Ös på medkanel, hackade hasselnötteroch pärlsocker. Ett recept som stod på Aftonbladet och nämnd som "världens godaste äppelkaka" och det var nåt nytt och jag hade allt hemma förutom hasselnötter men det var mycket gott ändå
Äppelkakamedkaneloch kardemumma. Äppelkaka är en klassiker och något de flesta tycker om. Det här är en variant som bakas på bovtete och kokosmjöl och som smaksätts medkaneloch kardemumma som passar så bra ihop med just äpplen
Det är varma filtar, stora koppar te, och friska morgonpromenader, med väggrenen kantad av frost. Medan kakan svalnar rör du enkelt ihop den här förförsikt goda vaniljsåsen
Blanda mjöl, bakpulver ochkaneloch rör ner i smeten. Smöra och bröa en sockerkaksform. Skär äpplet i klyftor och stick ner dom till hälften i smeten, strö över lite kanel
ÄppelkakaI lördags fick vi besök av en god vän och hennes tvillingsöner. Nästa gång ska jag testa att steka äppelbitarna med lite pudrad kanel på en stund innan jag lägger dem på kakan
Här fick jag dela med mig av pyssel, inredningsidéer och inspireras av likasinnande. Är man noggrann så belönas man med väldigt tjusiga små bakverk att imponera på gästerna med
Jag hade kvar kanderade hasselnötter från nötchokladen med flingsalt, en bit mandelmassa och nougat hittade jag i kylskåpet och torkade fikon hade vi köpt hem som vi alltid har hemma på julen
Smula ner jästen i en bunke, blanda ut med lite av degvätskan, tillsätt sedan all vätska. Riv ut mandelmassan över pizzorna, lägg på äppelskivorna och strö över kaneloch socker, klicka över smöret
Smaksättningen medkanel, russin, hasselnötteroch kokos var verkligen, verkligen lyckad. ), och den andra fyllningen genom att förslagsvis helt enkelt blanda samman smör och socker - nötterna, kanelenochhasselnötterna strödde jag över smörblandningen efter det att jag brett den över degen
Häromdagen hade jag lite fula bananer som behövde användas, här är resultatet❤️ 3 små mogna mosade bananer2 dl växtbaserad yoghurt1 msk fiberhusk 1 dl valnötter grovhackade 2 dl hasselnötsmjöl1 tsk bakpulver Vanilj ochkanelVispa allt med elvisp till en jämn smet, låt svälla 10 min
Servera med sylt, grädde, creme fraiche eller varför inte kesella. Under tiden första gräddningen pågår blandar du socker, kaneloch finhackade hasselnötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.