Så här gör du. Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp under omrörning. Koka sedan på ganska stark värme, utan lock, tills såsen tjocknat och fått fin ljusbrun färg, ca 10 minuter
En härlig äppelkakamed len ljummen kolasås är riktigt gott en höstkväll i början på veckan. Blanda alla torra ingredienserna med varandra och rör sedan ner mjölblandningen i vätskan
Äppelkakamed vaniljglass är en riktig klassiker. Godast blir kakan med syrliga och fasta äpplen som Gravensteiner eller Belle de Boskoop men de är inte mogna än
Lägg ut smördegen på en plåt täckt med bakplåtspapper. Gör under tiden den salta kolasåsen. Dra sedan av från plattan och rör i små tärningar av smöret, samt smaka upp med en nypa flingsalt
I alla fall - den snabbaste efterrätten just nu är stekta äpplen i salt kolasåsmed vaniljglass. Eller så kanske det mer är mig själv som jag firar, med diverse äppelpajer och andra efterrätter
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.