Äppelkakamed kanel och kardemumma. Äppelkaka är en klassiker och något de flesta tycker om. Det här är en variant som bakas på bovtete och kokosmjöl och som smaksätts med kanel och kardemumma som passar så bra ihop med just äpplen
Rör matfettet med socker, vanilj och citronskal. Överraskade sambon med lite äppelkakamed vaniljsås idag, hans favoriter är de gamla hederliga bakverken som kärleksmums/mockarutor, kanelbullar Budapestrulle och äppelkaka framför cupcakes och maffiga tårtor
Vispa gulorna med crème fraiche, socker, vaniljsocker, citronsaft och skal. Det här är en underbart god och syrlig kaka som kan ätas kall som den är, eller lite ljummen med vaniljglass
Äppelkaka . Här är tips på en riktigt god kaka med härliga kryddor till fikat. Tänk - äppelkakamed smak av kanel och kardemumma som toppas med härlig knäck
Den här gången blev jag sugen på äpplen och smaksatte en sockerkaka med kardemumma, kanel och en liten hint ingefära innan jag stoppade ner en äppelklyfta i varje "vinge"
Idag har vi bakat med äpplen från vårt vinterträd, det blir lite fallfrukt efter gallring som är riktigt syrliga nu och inte alls goda att äta som dom är men i en kaka är dom helt perfekta
Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper, pudra över lite kanel och mald ingefära. Häll sedan upp i en matberedare eller mixer och blanda med lite utav sockerlagen för att få en fin och slät puré
Finfördela matfettet i mjölblandningen med en gaffel till en smulig massa. Lägg äppelskivorna i botten på pajen, Vispa ihop Mildafraiche, ägg, socker och finrivet citronskal (Obs
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.