)Om man vill kan man lägga äppelklyftor, pudrade med socker och kanel, i ett fint mönster uppe på kakan men jag gjorde en äppelkompott i en kastrull som jag sen hällde på kakan
Knäck äggen i en bunke och vispa lätt samman med sockret. Smält smöret och grovhacka chokladen. Grovhacka nötterna och rör ner i äggsmeten med mjöl och vaniljpulver
Jag har använt dem en gång och det blir nog några bak till och det redan på lördag. Den här kakan med havretosca bakade jag för några helger sedan och den var väldigt uppskattad av fikagästerna i stugan
Vispa ägg, crème fraiche, socker, vaniljsocker, citronskalochcitronsaft till en jämn smet. Tillsätt sedan sockret, kardemumman och mjölet, blanda det snabbt till en deg
Blanda med mixer eller elvisp mandelmassanmed smör, äggulor och ägget. Vispa upp äggvitorna (viktigt med helt rena och fettfria vispar), tillsätt sockret och vispa tills det går att vända på skålen utan att smeten rinner ur
Servera gärna med vispad vaniljgrädde. 1kanel Smöra en liten ugnsfast form eller kakform, vispa ihop två ägg med 1 1/2 dl socker i en bunke, blanda med 1 1/2 dl vetemjöl och häll över i formen. 1Fördela sedan äppelklyftor (med skalet på eller utan) över hela smeten, strö över lite socker (och kanel om du vill) och skiva sedan lite smör över alltihop (eller droppa flytande smör/rapsolja). 1Grädda i cirka 40 minuter (tills kakan fått bra färg) på 175 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.