Hittade ett recept som jag modifierade något först pga av ett misstag då jag tog rismjöl istället för durramjöl + hade i sånt som jag tycker om såsom frön och tranbärspulver
Det här är ett av dom mest bakade bröden av er läsare – lingon – och zucchinibröd. Oavsett så är det värt att lägga upp igen utifall att det är någon av er som missat detta underbara bröd
Dessa äggvitor kom nu väl till pass i detta bröd. Men till vardags vill jag fortsätta äta glutenfritt. Jag har tänkt på - och behövt - baka bröd i nästan två veckor, och igår kväll blev det äntligen av
Det är lite knepigt att få till ett gott glutenfritt bröd. Det finns en hel uppsjö av olika slags mjölsorter och recept, men ganska ofta blir resultatet ett kompakt och svampigt bröd
Tätt efter lingon – och zucchinibrödet kommer detta som mest bakade bröd av er läsare. Vispa äggen luftiga så att dom får en ljusare gul färg samt ett mjukt skum
Oliver och soltorkade tomater. Vispa ihop ägg och keso lite snabbt. Rör ihop och allt. Skär soltorkade tomater i fyra strimlor och oliver i halvor och rör ner i smeten
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Den här gången blev det en smulpaj med ett täcke av havregryn, kokos och mandelspån. Blanda ihop havregryn, kokos, mandelspån, socker och vaniljsocker i en skål, och smula ihop med det kylskåpskalla smöret
Och förstås för alla andra som uppskattar ett bröd bakat med naturliga råvaror. Ett av de godaste bröd jag bakade på den tiden jag använde mjöl var ett saftigt citronbröd med hög andel smör
Glutenfrittoch mjölkfritt nötbröd ochett rop på tomten. Hittade receptet på en dansk mat-och baksida, men tror mig har sett liknande recept florera runt på olika bloggar
Här kommer ett recept på ett riktigt snabbt och enkelt bröd som passar till helgens frukostar, mellanmål och kvällsfika – gjort på bovete – & kokosmjöl
Resultatet blev ett härligt saftigt bröd med god smak av råg ochhavre. Degen slängde jag ihop på kvällen och lät den stå och jäsa i kylen över natten och sedan slängde jag direkt in det i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.