Ingredienser Portioner. 4 6 potatisar 200 g kålrot 3 morötter 1 liten purjolök 500 g falukorv 5 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning 1 lagerblad 10 kryddpepparkorn salt Senapsyoghurt matyoghurt dijonsenap Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Boken har en massa godsaker med allt från vanliga pannkakor och korv stroganoff till roliga ”nyupptäckter” som t ex renskavsgryta och denna ljuvliga milda grönsakssoppan – ängamat
Toppa med hackad persilja och servera tillsammans med bröd, smör och ost. Serveras med bröd smör ost. Dela potatis och morot i trevliga lite större bitar
I soppan rör man ner äggulor blandade med grädde just innan serveringen och då är det viktigt att man inte låter soppan koka upp igen, då kan det bli äggröresoppa istället för ängamad
Gör en egen kycklingbuljong eller koka upp vatten med fond eller buljongtärningar i. börja med de grönsaker som tar längst tid att koka, men var försiktig så du inte överkokar dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.