Älgragu
www.hemtrevligt.se
www.hemtrevligt.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg viltkött
  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 2 dl rött vin
  • 2 msk kalvfond
  • 2 burkar körsbärstomater
  • 200 g sidfläsk
  • 3 st schalottenlökar
  • 2 st små morötter
  • 2 st små palsternackor
  • 300 g rotselleri
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 3 msk tomatpuré
  • 250 g steklökar
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 tsk mald kanel
  • 4 st lagerblad
  • 5 st hela kryddnejlikor
  • 200 g kantareller
  • smör
  • timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • kokt pasta
  • riven parmesanost
  • bröd
  • 1 kg viltkött t.ex. älg, vildsvin eller hjort 3 msk rapsolja 1 msk smör 2 msk vetemjöl 2 dl vatten 2 dl rött vin 2 msk kalvfond ca 2 burkar körsbärstomater á 400 gram 200 g sidfläsk 3 st schalottenlökar 2 st små morötter 2 st små palsternackor 300 g rotselleri 3 msk rapsolja 4 st vitlöksklyftor 3 msk tomatpuré 250 g steklökar 1.5 dl mjölk 1 tsk mald kanel 4 st lagerblad 5 st hela kryddnejlikor 200 g kantareller smör timjan 1 tsk salt 1 krm svartpeppar Servera med kokt pasta riven parmesanost bröd Ugn: 200°

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.