Älgkalvstek med Västerbottenpure och lingonsås
Manfreds Mattorg
Manfreds Mattorg
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg Älgkalvstek (eller vilken annan stek som helst...)
  • 1 msk Timjan
  • 2 msk Smör, osaltat
  • 2,5 dl Viltfond (utblandad från koncentrat)
  • 1 dl Grädde
  • 25 g Smör, osaltat
  • 0,5 dl Rårörda lingon
  • Rårörda lingon
  • 3 msk Maizena utrört vatten
  • 1000 g Potatis
  • 1,5-2 dl Mjölk
  • 50 g Smör
  • 2 dl Riven Västernottenost
  • 125 g ugnsvärme till steken blir ca 58-60g i kärntemperatur, tag ut och linda in i smörpapper, låt vila i minst ca 10min innan du skör upp den. Troligen kommer steken att efterdra minst 3-5g så i detta dall blev steken 63g och lätt rosa i mitten och lite well done ut mot kanterna.
  • 5. Vid servering

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.