Älgfilégryta med skogens läckerheter
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g älgfilé
  • 11 msk smör, till stekning
  • 11 krm salt
  • 12 krm svartpeppar
  • 11,5 dl gula kantareller
  • 11 purjolök
  • 12 klyftor vitlök
  • 11 msk smör
  • 11 tsk flingsalt
  • 112 enbär
  • 14 dl crème fraiche
  • 12 msk svartvinbärsgelé
  • 13 msk soja
  • 11 dl grädde 40 %
  • 11 dl lingon
  • 14 port potatis, kokt
  • 1500 g älgfilé 1 msk smör, till stekning 1 krm salt 2 krm svartpeppar 1,5 dl gula kantareller 1 purjolök 2 klyftor vitlök 1 msk smör 1 tsk flingsalt 12 enbär 4 dl crème fraiche 2 msk svartvinbärsgelé 3 msk soja 1 dl grädde 40 % 1 dl lingon
  • 1 Servering4 port potatis, koktStrimla älgfilén och stek den i 1 matsked smör, salt och svartpeppar. Ta upp ur pannan. Stek kantareller, strimlad purjo och finhackad vitlök i 1 matsked smör och blanda med köttet. Mortla flingsalt och enbär till ett finare mjöl, tillsätt det och alla andra ingredienser utom lingon i grytan och låt puttra i 30 minuter. Tillsätt lingonen när plattan stängts av. Servera med kokt potatis.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.