3 st
aubergine medelstora 2 tsk salt Köttfärssås: 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 400 g lammfärs 1 st burk krossade tomater 0.5 dl vin torrt vitt 1 msk persilja finhackad 1 msk timjan eller 1 tsk torkad 2 krm kanel mald 0.75 tsk salt Ostsås: 5 dl mjölk 2.5 msk mjöl 2 msk smör eller margarin 1 st ägg 2 dl riven ost salt peppar Ugn: 175° Det här behövs till ca 4 port:
Lägg det strimlade köttet i en bunke med soya, kalvfond och vitlök. Låt marinera 15 minuter. Fräs purjolök, champinjoner och paprika i en stekpanna med smör
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Rostade rotfrukter. Skala rotfrukterna och skär dem i mindre bitar. Lägg på en plåt och tillsätt olja och salt efter smak
Ingredienser Portioner. 4 900 g potatis 1 gul lök 2 vitlöksklyftor ca 500 g nötfärs 1 tsk salt 1 krm peppar 1 tsk timjan 1 tsk oregano 100 g fetaost 1/2 dl vatten 1 gurka 1 dl matyoghurt 4 tomater 1 tsk rödvinsvinäger 1 tsk olivolja 1 förp persilja Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.