Ägg med stuvad spenat
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g djupfryst spenat
  • 11 gul lök, skalad och finhackad
  • 11 msk smör
  • 11,5 dl matlagningsgrädde
  • 11,5 dl standardmjölk
  • 1 hel muskot
  • 10,5 tsk vitpeppar
  • 1 havssalt
  • 14 ägg
  • 11 röd chilifrukt, urkärnad och tunt skivad
  • 11 rödlök, skalad och finhackad
  • 11 msk vitvinsvinäger
  • 10,5 krm finkornigt havssalt
  • 10,5 krm strösocker
  • 10,5 dl dill, grovhackad
  • 10,5 dl gräslök, finhackad
  • 1500 g djupfryst spenat 1 gul lök, skalad och finhackad 1 msk smör 1,5 dl matlagningsgrädde 1,5 dl standardmjölk hel muskot 0,5 tsk vitpeppar havssalt 4 ägg
  • 1 Kryddörtsgarnering1 röd chilifrukt, urkärnad och tunt skivad 1 rödlök, skalad och finhackad 1 msk vitvinsvinäger 0,5 krm finkornigt havssalt 0,5 krm strösocker 0,5 dl dill, grovhackad 0,5 dl gräslök, finhackadGör först kryddörtsgarneringen. Lägg chili och rödlök i en glas- eller keramikskål tillsammans med vinägern, 2 matskedar vatten, salt och socker. Lägg spenaten, löken och smöret i en stor stekpanna. Sätt på mycket låg värme och låt puttra under lock i 5 minuter. Ta av locket och rör om. Låt puttra i ytterligare 5-10 minuter tills allt vatten har ångat bort från spenatbladen. Tillsätt grädde, mjölk, riv över rejält med muskot och krydda med vitpeppar. Låt puttra i 5 minuter till, rör om då och då. Smaka av och krydda mer efter behov. Gör fyra gropar i spenatblandningen för äggen. Knäck äggen i groparna och låt rätten puttra vidare i 5 minuter tills äggvitorna har stelnat - det går snabbt om du lägger på locket. Blanda dill och gräslök, chili och rödlök. Strö blandningen över spenaten och äggen och servera genast. Hett tips! I många recept så används mjöl som redning. Jag tycker ofta att det går lika bra att koka bort vätskan lite längre. Men om din spenat är väldigt blöt så kan du vispa i lite vetemjöl i mjölken innan du blandar med spenaten.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.