1500 g
djupfryst spenat 1 gul lök, skalad och finhackad 1 msk smör 1,5 dl matlagningsgrädde 1,5 dl standardmjölk hel muskot 0,5 tsk vitpeppar havssalt 4 ägg
1 Kryddörtsgarnering1
röd chilifrukt, urkärnad och tunt skivad 1 rödlök, skalad och finhackad 1 msk vitvinsvinäger 0,5 krm finkornigt havssalt 0,5 krm strösocker 0,5 dl dill, grovhackad 0,5 dl gräslök, finhackadGör först kryddörtsgarneringen. Lägg chili och rödlök i en glas- eller keramikskål tillsammans med vinägern, 2 matskedar vatten, salt och socker. Lägg spenaten, löken och smöret i en stor stekpanna. Sätt på mycket låg värme och låt puttra under lock i 5 minuter. Ta av locket och rör om. Låt puttra i ytterligare 5-10 minuter tills allt vatten har ångat bort från spenatbladen. Tillsätt grädde, mjölk, riv över rejält med muskot och krydda med vitpeppar. Låt puttra i 5 minuter till, rör om då och då. Smaka av och krydda mer efter behov. Gör fyra gropar i spenatblandningen för äggen. Knäck äggen i groparna och låt rätten puttra vidare i 5 minuter tills äggvitorna har stelnat - det går snabbt om du lägger på locket. Blanda dill och gräslök, chili och rödlök. Strö blandningen över spenaten och äggen och servera genast. Hett tips! I många recept så används mjöl som redning. Jag tycker ofta att det går lika bra att koka bort vätskan lite längre. Men om din spenat är väldigt blöt så kan du vispa i lite vetemjöl i mjölken innan du blandar med spenaten.
SPENATSTUVNINGMED FÄRSK SPENAT. Häll av i ett durkslag och skölj med kallt vatten. Om du använder färsk spenat så rensar och sköljer du den noga så att den inte är grusig
Blanda ner spenaten och slå på grädden, låt koka ihop nån minut, smaka upp med salt och peppar. Plocka upp äggetmed en hålslev eller liknande och låt rinna av på en kökshandduk
Jag serverade äggen tillsammans med knaperstekt bacon och en hel massa annat som ni hittar här. Ta bort svampen ur stekpannan och stek spenaten i omgångar i lite smör tills den krympt och mjuknat
Stek lök, chili och spenat i smör i några minuter, på medelvärme. Nu när påsken närmar sig tänkte Najni att det kunde vara på sin plats att dela med sig av ett äggigt recept på en underbar frukost eller brunch
Färsk bladspenat fick smälta ner i smörstekt schalottenlök som bottnade kokotterna som på franska heter ramequins, därefter en klick pumpapuré toppat av ett äggmed lite grädde överst för att hålla ägget saftigt
Men jag stuvade inte på vanligt sätt med mjöl och mjölk utan jag använde philadelphiaost och grädde. Vår favoritlax är den med Västerbottensost eller parmesan på spenatbädd serverad till tagliatelle
Stuvadspenat tycker jag är ett utsökt tillbehör till korv eller fisk. Stuvade saker är väl inte det hetaste i LCHF-tider, men jag inte komma ifrån att det jag verkligen gillar stuvad mat (kanske inte snabbmakaroner men det är ju inte så gott överhuvudtaget)
Stuvadspenat är ju bara för gott. Toppa med någon god mögelost/feta/oliver och du har min favoriträtt som 6 åring. 400 g fryst bladspenat 1 dl grädde 1 dl cream fraiche 1 mindre vitlöksklyfta Herbamare och peppar efter smak Gör så här. Fräs spenaten så vattnet dunstar, tillsätt övriga ingredienser och låt […] 400 g fryst bladspenat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.