Vad behöver man för ägg benedict?2 ägg1 msk Vitvinsvinäger eller ättikssprit1 sats hollandaisesåsBröd, gärna surdegsbrödRökt skinkaFärsk persiljaSalt och peppar
1 Vad
behöver man för ägg benedict?
12 ägg1
msk Vitvinsvinäger eller ättikssprit1 sats hollandaisesåsBröd, gärna surdegsbrödRökt skinkaFärsk persiljaSalt och peppar
Många moment och har trott att det var svårt – men så var det inte alls. Får han välja så ska äggen serveras på en skiva bröd, men så kul ska vi inte ha det
Ikväll gjorde jag några lyxiga mackor med pocherade ägg, spenat, lax och hollandaisesås. Det var första gången som jag pocherade ägg och jag måste erkänna att särskilt fina blev de inte, men de smakade bra i alla fall
Sköljde ner äggetmed lite nypressad blodapelsinjuice. Några googlingar senare (jag har typ svart bälte i att googla), hittade jag några sajter som avhandlade det perfekta ägget
Lägg ner naanbrödet ett i taget med den smörade sidan nedåt. När såsen puttrat en tag på spisen och smakerna trädit fram gjorde jag små fickor i såsen och knäckte i fyra stycken ägg
Vispa ihop äggulor och vinäger (en mindre mängd vinäger om man inte vill ha så stark syra) i en djup tallrik som sätts ovan en kastrull med lätt sjudande vatten (svag värme på plattan), vispa med elvisp tills det börjar tjockna lite (var noga med att hela tiden inte ha för stark värme
“Eggs à la Benedick – Cut some muffins in halves crosswise, toast them without allowing to brown, then place a round of cooked ham an eighth of an inch thick and of the same diameter as the muffins one each half
Stek kantarellerna i smör tillsammans med schalottenlök, krydda med salt och peppar Lägg upp kantarellerna medägget och strö persilja och parmesanost över
Pocheratäggmed en finstrimlad morotssallad. Den tog mig vidare till uttagning nummer två och hur det gick där kommer i nästa inlägg… Jag hade inte med mig stora kameran så jag ber om ursäkt för mobilbilden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.