Ibland kommer jag in i brownieperioder där jag blir så browniesugen. Efter att Aline kom känns det som om jag mest har bakat en massa chokladbollar (för att det är så himla enkelt, sjukt gott och går att äta med en hand) och kände att det nu minsann var dags för en gammal browniefavorit
Jag har tidigare skrivit receptet på glutenfri supergod smuldeg med havre och hasselnötter. Tyvärr har jag sedan dess blivit superallergisk mot hasselnötter, och har därför här utvecklat ett recept utan hasselnötter, men med lite mandelmjöl
Småkakor är månadens tema hos Söta Saker, och då MÅSTE ni bara pröva de här kakorna. Enligt maken är de bland de bättre jag åstadkommit, och han knaprade raskt i sig två stycken på en gång till kaffet på maten när jag gjorde dem första gången
Tar några minuter att göra och är de absolut godaste jag har smakat. Jag har saknat goda wienerbröd så mycket och utan att veta att det var så här lätt
Nu har jag gjort ett annat bakverk med kikärtsspad istället för ägg, nämligen brownie. Kikärtsspad är ett substitut för äggvita, och agerar alltså bindande (håller ihop bakverken)
Hej och välkommen tredje advent. Vad passar bättre än att fira med saftiga lussebullar/lussekatter. Som dessutom är gluten – och mejerifria och därför passar dom flesta magar