Maggans kokbok

Maggans kokbok

  • 16 Recept
Danskt surdegsbröd med pumpakärnor och torkad frukt

Danskt surdegsbröd med pumpakärnor och torkad frukt

Ingredienser Portioner. 1 bröd Dag 1 Blötläggning 2 dl kallt vatten 200 g rågkross (200 g motsvarar 3 dl) 50 g rågsurdeg (50 g motsvarar 1/2 dl) 60 g solrosfrön (60 g motsvarar 1 dl) 16 g hela linfrön (16 g motsvarar 2 msk) 5 g salt (5 g motsvarar 3/4 tsk) Dag 2 Deg 130 g torkade aprikoser (130 g motsvarar 2 dl) 1 dl kallt vatten 160 g vetemjöl (160 g motsvarar 2,7 dl) 40 g rågsikt (40 g motsvarar 3/4 dl) 100 g rågsurdeg (100 g motsvarar 1 dl) 10 g jäst 5 g salt (5 g motsvarar 3/4 tsk) 130 g rostade pumpakärnor (130 g motsvarar 2 1/2 dl) 130 g russin (130 g motsvarar 2 dl) smör till formen ev pumpakärnor att strö över Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad 2 valfria frukostprodukter 10
Ärtskott

Ärtskott

Ärtskott. Vem gillar inte ärtskott. Jag tycker bäst om att använda ärtskott på en god macka. Tidigare har jag köpt ärtskott i butik men så fick jag tips om att odla själv och det är verkligen så smidigt
Hallonsmoothie med kardemumma

Hallonsmoothie med kardemumma

2 dl lätt yoghurt (0,5 %). 11 banan. 11 dl frysta hallon. 10,5 tsk malen kardemumma. 12 dl lätt yoghurt (0,5 %) 1 banan 1 dl frysta hallon 0,5 tsk malen kardemummaMixa samman yoghurt, banan, hallon och kardemumma till en jämn smoothie
Valnöt och tranbärslimpa

Valnöt och tranbärslimpa

Idag bakade Joline och jag ett par riktigt goda limpor. Saftiga av tranbär och med knapriga valnötter och solroskärnor, supergott