grytor,kött,lamm. 500-1 kg lammlegg, grytbitar, sadel eller annan del av lammet. Låt grytan koka på svag värme i ca 1,5 timme tills lammet är mört. 500-1 kg lammlegg, grytbitar, sadel eller annan del av lammet
För mig är det själklart med revbensspjäll av lamm till jul eftersom jag och min familj föder upp lamm (naturbetat & ekologiskt uppfött) på Onsby Gård utanför Uppsala
Det slog mig att det var alldeles för länge sedan jag la upp ett vanligt, hederligt recept här på bloggen, så för att kompensera den rådande recepttorkan och göra en micropaus i Toscanainläggen kommer här ett recept på vad man kan göra med några skivor lammkött
Lammytterfilé med potatisgratäng och rosmarinrödvinsky. Eftersom det bara var lilla familjen som skulle äta lamm denna påsk så kändes en lammstek alldeles för stor så jag köpte några finfina lammytterfiléer och gjorde potatisgratäng till
Krydda lamm shanks med sald och peppar och fritera på olja till alla sidor blir brunn. Lägg lamm shanks tillbaks och Koka på små eld med lock för 2 timmar3. Ta bort lamm shanks och köks på stor eld för 15 min tilll såsen blir tjöck
Lägg lammköttet i skålar och servera med yoghurt och en tomatsallad. 500 gram lammkött, benfritt. Häll olja i en kastrull på medelstark värme och fräs krossad vitlök, kummin och halverad salladslök ca 4 minuter
Om du vill kan du ersätta lammkotletterna med lammracks eller lammfilé. 800 gram lammkotletter. Tips. När du tillagar filé i ugn är det bästa att använda en stektermometer och ta ut köttet när innertemperaturen är ca 55 grader
Lamm. Tillaga grönsakerna medan lammracksen är i ugnen. Krydda och bryn lammet i en het panna och placera det därefter i ugnen vid 110 C* under ca 15-20 min. 800 gram lammracks