När jag fyllde år i fredags fick jag vinnaren av årets Sveriges Mästerkock Jennie Walldéns kokbok, Smaker i mitt hjärta-Korea möter väst, i present och i söndags provade jag att laga ett av recepten från kokboken, Thai fish cakes
Börja med att tärna 2 sötpotatis. och koka upp i saltat vatten. Hacka 1/2 purjolök, 1 cm ingefära, 1 vitlöksklyfta och värm upp i en wook panna med lite olja
Jag vet att vissa har lite svårt för kinesisk gräslök. Denna rätt är inget för dem. Recept. Jin zhen gu ban jiu cai - Enokissvamp blandat med kinesik gräslök
Pressa vitlöksklyftan och blanda med vattnet, låt stå i 10 min. Tillsätt de övriga ingredienserna. Låt det koka upp under omrörning, tills såsen tjocknat
År 2004 tillbringade jag 3½ månad i Kina, närmare bestämt i Nanjing större delen av tiden. Jag var där som student för att göra en fältstudie i stadsnära grönsaksodlingar, och fick förmånen att få hela resan finansierad via ett stipendium
Kinamat tycker jag alltid är gott gör det allt för sällan hemma i mitt kök men i lördags slog vi på stort och gjorde denna kinesiska rätt som är försvenskad så vi ska kunna äta utan att det blir allt för stark men det var hett ändå
4 portioner. 500 g kycklinglårfilé2 vitlöksklyftor, skalade och hackade2 morötter, i slantar1 röd paprika, i munsstora bitar3 salladslökar i 3 cm-bitar2 pak choi, i grova bitar