Skala och skiva lök och vitlök, dela tomaterna (om dom är stora) och strimla chilin. Fräs lök, tomater, oliver, vitlök, och chili i olivolja i en bred låg kastrull
Ikväll mitt i trädgårdsfixandet bakade jag scones. Det är så gott och snabbt går det. Ikväll bakade jag på turkisk yoghurt, mest för att det fanns hemma
Jag fortsätter med kakor som har en försmak av julen. Saffran och kokos, smaksatte en mer normal sockerkaka med kokosgrädde ur Markattas sortiment, riven kokos och lite Pina Colada från spritskåpet
Mest för att min bästa kompis mamma hade uttryckt en önskan. På italienska betyder biscotti "bakad två gånger" (bis = två, cotti = bakad), och det är precis vad de här kakorna är
LCHF glögg – mitt eget recept som jag hittade på för ca 8 år sedan. Den återkommer varenda juletid. Skönt att vara hemma igen efter en lång resa till Sydafrika, julen är bäst här
Ingredienser 4 portioner 430 g Lax back loin8 dl kokt sushiris eller jasminris 1 dl Japansk soja 1 tsk Rostad sesamfrön 1 st Gurka2 st Morötter1 st Mango1 st Avokado2 st Tunt skivad salladslök 1 knippe Koriander Gör så här
Visst kan man ju använda sig att buljongtärningar eller fond på flaska, och det gör jag också, men de är ju inte jättebilliga de där flaskorna så när jag får chansen så gör jag min egen fond