Så var vi framme vid måndagens efterrätt som kommer från Allt om mat. underbart fräsch och god. Den är egentligen tänkt som nyårsefterrätt, men funkar en jullovsmåndag också
Häromdagen kom Pelle hem från jobbet och berättade att han blivit bjuden på så god kaka på jobbet. Ryttarkaka hette den men jag kunde inte förstå utifrån hans beskrivning vilken kaka han menade
Sverigekakan är en fantastiskt god klassisk mjuk kaka med vaniljkrämsfyllning som liksom suger sig in i kakan och gör den alldeles ljuvligt saftig och vaniljig
Silviakaka. En riktigt klassisk mjuk kaka i lite samma stil som Sverigekakan är Silviakaka. Jag bara gissar att den fått sitt namn efter vår kära drottning, men har inget som helst belägg för det – det kan ju faktiskt vara precis vilken Silvia som helst som förlänat den här fantastiska kakan sitt namn
För att fira nationaldagen bjöds det på enkel men supergod fika, en riktig kaloribomb. Socker, smör, sirap och grädde…i en sagolik symfoni som smakar goda rabarber och med ett pajtäcke som smakar knäck
När det vankas fikagäster inom kort kan det här receptet på havrekakor vara räddningen. Du rör ihop allt i en och samma kastrull och gräddar på 10-15 min ungefär
Snart är första semesterveckan över och det har varit helt underbart väder. Idag ska det bli riktigt varmt och de kommande dagarna ser också riktigt bra ut
Goda hemmagjorda crème brule till efterrätt. När man är ute och äter på restaurang så brukar det alltid finnas creme brule till dessert och det kan antingen vara jättegott eller mindre gott beroende på om det är gjort på riktigt eller inte
Dulce de Leche. Ploppa ned en burk oöppnad kondenserad mjölk i en kastrull med tillräckligt sjudande för att täcka burken i ca 3 timmar, beroende på hur tjock du vill att kolan ska vara