Semmel tårta. 2017-01-16, 08. 27. Hej på er ,vad jag har vart dålig på blogga, sjukdommar och andra tråkigheter, och bara så mycket av allt & även lite jul på det
Idag har jag fixat ett gäng med goda semlor till eftermiddagsfikat. Själva semlebullarna gjorde jag tidigare i veckan, när de nybakade bullarna svalnat så packade jag in dem i påsar och lade dem i frysen
Smet i formar innan gräddning. På bakersta raden så ser ni ett gäng färdiggräddade. Swish in i frysen. ). Vi gjorde en egen variant men vi läste lite olika recept för inspiration
Det här fröknäcket kan jag äta som godis, för det är helt enkelt så otroligt gott. Farligt gott faktiskt, för det är väldigt lätt att äta alldeles för många
Idag är det rulltårtans dag. Detta underbara bakverk som är så gott och roligt att baka. Älskar ju att baka när man kan experimentera hej vilt med fyllningar och smaker och rulltårta tillåter en verkligen att göra det
Tjolahopp. Biskvi-time. Denna underbara lilla kaka alltså. Biskvier är ett favoritbakverk för mig och om du kikar runt på bloggen hittar du några olika varianter
De här är så himla goda. Så det är bara att ni sätter igång och bakar. -). Glöm inte att låta bottnarna torka 30 minuter innan de gräddas för annars flyter de ut
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop med resten. Häll smeten på bakplåtspapper i en långpanna och grädda i mitten av ugnen (200grader) ca 12-15 minuter