Pias Kakor

Pias Kakor

  • 6 Recept
Havtornsbavarois

Havtornsbavarois

Havtorn har en säregen smak och intensiv färg och jag bara älskar att använda den i efterrätter. Det är lite pyssligt eftersom man måste koka och mixa, sila och pressa bort kärnorna innan man får den åtråvärda fantastiska saften som man kan göra så mycket gott av
Nygräddade vetebullar väcker barndomsminnen…

Nygräddade vetebullar väcker barndomsminnen…

Vetebröd… Finns det något som väcker så många ljuva minnen. Doften av kardemumma, av brödet som gräddas i ugnen, minnet av ett glas iskall saft och en nygräddad, varm vetebulle… Senast fyllde jag mina vetebullar med mandelmassa vilket ger saftiga och jättegoda bullar
Mandelflarn

Mandelflarn

Klassiska mandelflarn som är goda som de är, men jag tycker att de passar speciellt bra som tillbehör till desserter
Brysselkex 50 st

Brysselkex 50 st

Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Gräddar du kakorna för länge eller i för hög värme kan sockret på kanterna bli brunt
Brysselkex

Brysselkex

Låt kakorna kallna på galler. Grädda kakorna mitt i ugnen i 175 grader i 10 minuter. Blanda samman vetemjöl, strösocker, vaniljsocker och smör i en matberedaren
Sirapskakor Kolakakor

Sirapskakor Kolakakor

Sirapskakor, kolakakor, kärt barn har många namn, men hemma hos mig heter de i alla fall sirapskakor