Räkor

Räkor

Skagenröra på pumernickel

Skagenröra på pumernickel

Ingredienser 150 gram räkor , skalade 3 msk majonnäs 2 msk gräddfil 3 msk dill , hackad 2 msk rödlök(ar) , finhackat 12 st pumpernickelbröd Dekoration 100 gram stenbitsrom 1 st citron(er) 1 st dill , kvist Köp receptet
Minivästerbottenspaj

Minivästerbottenspaj

1Topping200 g skalade räkor 0,5 dl olja 4 klyftor vitlök, pressade 1 röd chilifrukt 1 dl persilja, grovt hackad 0,5 citron, pressad 4-6 kräftor
Räk&Äggtårta till fest

Räk&Äggtårta till fest

Fyllningen består av en typ av skagenröra med räkor och ägg. Man kan byta ut hälften av räkorna i fyllningen mot surimi om man vill
Räkpaj

Räkpaj

räkor dill, citron Ugn. Garnera med räkor, dill och citron. 1125 g skalade räkor. 1räkor. 125 g skalade räkor 2 dl riven ost 125 g bladspenat fryst och tinad 3 st ägg 2 dl crème fraîche 1 dl grädde salt peppar 2 msk hackad dill Garnering. 1Strö i ost och räkor
Spicy räkmacka

Spicy räkmacka

Riv ner vitlöken, pressa ner en limeklyfta och grovhacka räkorna och vänd ner. 1150 g skalade räkor. 2 stora skivor vitt bröd, gärna på surdeg
Skagenröra

Skagenröra

1räkor, handskalade och grovt hackade. naturell färskost. 1crème fraiche. 1röd lök, hackad. 1litet knippe färsk dill
Ninas franska omelett med räkstuvning

Ninas franska omelett med räkstuvning

150 g räkor med skal 3 ägg 2 msk vispgrädde 2 msk smör 1 msk vetemjöl 1 msk dill, hackad 1 msk gräslök, hackad 1 dl mjölk 1 dl vispgrädde citronsaft, färskpressad
Erik Lallerstedts skagenröra

Erik Lallerstedts skagenröra

50 g färska räkor, handskalade, grovt skurna 1 msk dill, grovskuren 1 msk hemgjord majonnäs 0,5 msk färsk pepparrot, finriven 0,5 msk crème fraîche 1 tsk citron, pressad salt
Ostkorgar med skaldjursröra och färska räkor

Ostkorgar med skaldjursröra och färska räkor

1 dl crème fraîche 3 msk majonnäs 2 msk purjolök, fint hackad 2 msk dill, fint hackad 170 g skalade räkor 100 g kräftstjärt 5 msk löjrom 0,5 msk citron, pressad 0,5 krm salt 0,5 krm svartpeppar 4 kvist färsk dill
Skaldjurscoctail med vitlökskräm

Skaldjurscoctail med vitlökskräm

Cocktail0,5 kg frysta räkor 110 g gul stångsparris 170 g crabsticks i lake 200 g limfjordmusslor 0,5 gurka 1 purjolök 12 körsbärstomater citron dill
Heta räkor i tomat- och currysås

Heta räkor i tomat- och currysås

1 dl purjolök 1 röd paprika 2 tsk rapsolja 250 g skalade räkor 3 tsk curry, stark 400 g tomatsås (färdig på burk) 2 dl crème fraîche 2 skiva surdegsbröd (alt lantbröd) 1 tsk olivolja 0,5 krm vitlökspulver
Toast Skagen

Toast Skagen

Hacka räkorna grovt och blanda dem med majonnäs, crème fraiche och dill. 200 g skalade räkor. 200 g skalade räkor ca 500 g oskalad vikt 0
Tunnbrödskorgar med räkfyllning

Tunnbrödskorgar med räkfyllning

Skala räkorna och strimla laxen. Rör ner i gräddfilen tillsammans med dill, räkor och lax. 400 g räkor med skal. 4 st tunnbröd 400 g räkor med skal 100 g kallrökt lax 1
Gratinerad räkmacka

Gratinerad räkmacka

Skala och hacka räkorna. Blanda samman lök, hackade räkor, hackat ägg, majonnäs, senap, dill och bostongurka