Idag var jag på John Pelle sport på söder och provade ut ett par MBT-skor. Jag har fått nöjet att prova dem ett tag och se hur de påverkar min hållning, leder och fötter
Det är otroligt skönt att vi bor i en lägenhet nu när vi är i New York. Dels är det så mycket fräschare än de hotell jag har bott på här (inga lyxhotell såklart), dels så är det skönt att kunna laga sin egen mat ibland
Jag har varit lite rädd för denna fisken. Hört mycket illa om den och misslyckats en gång tidigare. Nu gav jag mig på den igen och den blev ju jättebra
Vilken middag jag fick till i kväll då, precis värdig en måndag. Fint nog för att fira att en ny vecka startat och för att få användning av ännu några av kantarellerna från mor och far
Koka potatisen med några dillstjälkar i vattnet. Filéa aborrarna och torka av dem med hushållspapper. Blanda mjöl, ströbröd, salt och peppar och vänd fisken i det
Det här är mitt absoluta favorit-mellanmål just nu. Snabbt, smidigt, fettsnålt och proteinrikt. Alltså uppfyller den alla kriterier som ett mellanmål ska ha
Jag börjar dagens inlägg med en hyllning till bartendern på Trädgår'n. Vi var där igår kväll på en fantastisk konsert med den skotske sångaren Paolo Nutini
Crabcakes1 burk salladskrabba2-3 msk ströbröd1 msk vatten1 ägg1 liten färsk röd chilidill, efter smak1 halv citronpepparBlanda ströbröd, vatten och saften från citronen, låt svälla
1pkt torsk, sånt där fryst tråkigt block du vet. Gillar du inte blocken så går det ju naturligtvist alldeles förtäffligt bra med färsk torsk eller annan vit fisk
Efter lunchen på Humlan med Johanna och Linda så ställde jag mig frågan här hemma varför vi inte lagat något som är så pass enkelt gott och sommarfräscht
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
Nu har läkarsyrran kommit hem över sommaren och förespråkar nyttiga val i vardagen. Uppvärmda tomater innehåller ett väldigt nyttigt ämne som faktiskt är det enda aktiva (bevisade) ämnet som motverkar cancer och har en massa andra bra egenskaper
Söndagens middag fick bli rester från kylen. För någon månad sedan när vi var i Karlskrona fick jag med mig lite burgundisk gryta hem som min kära mor hade gjort, underbart god
Vad är bättre en het sommardag än en iskall Gazpacho. Frisk, törstsläckande, smakrik och iiisig. Även perfekt som en förrätt och blir bara godare av att stå i kylen under natten
Som jag berättade häromdagen så skulle jag göra en pulled pork i söndags. Redan vid niotiden på morgonen åkte grisen in i ugnen och där fick den stå i nästan nio timmar
I kväll har jag förberett nyårsmaten, och bland annat gjort drinktilltugget som blir parmesanbollar. Lite salt tilltugg som är gott till de flesta drinkar