fisk o skaldjur

fisk o skaldjur

Räksallad med pepparrotsdressing

Räksallad med pepparrotsdressing

Skala ochkoka sparrisen tillsammans med lite citronsaft, smör ochsocker. När den är mjuk men behåller spänsten är den klar, känn efter med en potatissticka
Kikärtspasta med kräftstjärtar, dill och citron.

Kikärtspasta med kräftstjärtar, dill och citron.

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 150 gram Kikärtspasta 0,5 st gul lök 1 tsk olivolja 1 dl creme fraiche naturell , lätt 0,5 kruka(or) färsk dill 0,5 st citron(er) 170 gram kräftstjärtar 35 gram färsk bladspenat 1 krm salt 1 krm svartpeppar Köp receptet Näringsvärde Kcal. 480 Protein. 17 gram Kolhydrater
KRÄFTSKIVA MED GODA TILLBEHÖR

KRÄFTSKIVA MED GODA TILLBEHÖR

Kräftskalen blev till en mustig fondsomkommer att bli basen till en godfiskgryta senare i höst. Man kanske kan tro att man i Glommen äter kräftor varje helg, men så är det i alla fall inte för oss
Krämig lax- och räkgratäng

Krämig lax- och räkgratäng

Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Skala räkorna. Tag undan halva mängden till topping. Smaka av med salt och peppar och hackad dill
Fried rice med räkor

Fried rice med räkor

Fiskochskaldjur. Så mycket smak ochoftast består den av massor med goda grönsaker. a av stekt ris, grönsaker, räkor eller kyckling, ägg, ingefära ochsoja
Krämig räkpasta med chili

Krämig räkpasta med chili

Såg du solförmörkelsen i förmiddags. Här var den molnigt (det är ju trots allt Växjö vi pratar om så ingen blev väl förvånad…), men det gick ändå att ana månen framför solenochnog blev det lite dystert dunkel över staden
Fiskbiffar i dillsås

Fiskbiffar i dillsås

Dillsås är en personligfavorit när det kommer till allt som har med fiskochskaldjur att göra egentligen, och denna rätten är så klart inget undantag
Thailändska fiskbiffar med nudelsallad

Thailändska fiskbiffar med nudelsallad

Fisksåsen, som jag använder både i fiskbiffarnaoch nudelsalladen, är thailändskt ”salt” som ger en speciell smak som är svår att ersätta med annat

LCHF Laxbakelse med ägg och pepparrot

Den här bakelsen har en botten av ägg och smält smör som sedan får stelna. En genialisk idé som jag hittade hos Jane aka Madbanditten