4 Fiskgratäng 600 g koljafilé eller torskfilé 2 tsk salt 2 krm finmalen vitpeppar 400 ml kokosmjölk (gärna extra krämig) skalet av 2 lime 1 tsk sambal oelek Tillbehör 4 port ris 2 lime delad i klyftor Wokade grönsaker 2 msk rapsolja 300 g strimlad pak choi 250 g broccoli (i mindre bitar och buketter) 2 strimlade salladslökar 2 krm salt 1 krm finmalen vitpeppar Lägg till i inköpslistan
400 g torskfilé, sej eller hoki. 400 g torskfilé, sej eller hoki. Den här fiskgrytan bjöd Christian och Elisabeth på när vi hälsade på dem i huset de hyrt på västkusten tidigare i sommar
Skivig lättrimmad torsk med spenatpesto. Torka av torskbitarna och lägg dem i en ugnsform. 600 g torskrygg utan skinn. Dela torsken i portionsbitar och lägg den i saltlag ca 15 minuter. 600 g torskrygg utan skinn
TORSKRYGG. Salta bitar av torskrygg och låt de dra i kylen ca. 4bitar torskrygg. 4bitar torskrygg. Lättrimmad torskrygg med jordärtskockspuré och smörsås
Men häromdagen gjordes ett nytt recept på torsk. Torka torskryggen och krydda med salt och peppar. Torskrygg med tomat och bacon3 pers1 förpackning (3 st portionsbitar) Findus torskrygg1 förpackning (ca 140g) finstrimlad bacon3 msk strimlad soltorkad tomat i olja3 msk strimlad bredbladig persilja2 msk smör½ tsk salt och peppar efter smakTina torsken i kallt vatten ca 20 minuter. Bryn smör i en stekpanna och stek torskryggen gyllenbrun ca 5 min/sida. 1 förpackning (3 st portionsbitar) Findus torskrygg
Skillnaden är tillagningen av torskryggen, som jag valde att tillaga i ugn istället för att steka, men pepparrotsmoset och citronsåsen är Catarinas recept
Torskrygg, färsk och torrrimmad. Torka av torsken och sätt in den i ugnen med skinnsidan nedåt, lägg en liten smörklick över och ånga i ugn tills innertemperaturen är 52 grader (härligt genomskinliga ”skivor”)
Torskrygg, torrimmad och skuren i portionsbitar. Torka av torsken och sätt in den i ugnen med skinnsidan nedåt, lägg en liten smörklick över och ånga i ugn tills innertemperaturen är 52 grader (härligt genomskinliga ”skivor”)
560 gr torskrygg, ben och skinnfri – gärna snabbrimmad. Täck botten på en ugnsfast form med olivolja och lägg i fisken, baka sedan av den i ca 15 – 20 minuter, torsken ska ha en innertemperatur på 44 grader när den är klar. Relaterat 560 gr torskrygg, ben och skinnfri – gärna snabbrimmad
Torskrygg (okej då, kanske inte det första man tänker på när det gäller Provence), fänkål och tomat. Bryn torskryggen kort tid i en stekpanna med olivolja
Mjäll och fin torskrygg kan vara något av det godaste som finns. Cirka 800 gram torskrygg. Dela torskryggen i 4 delar och rimma den 1-2 timmar innan tillagning. Lägg torskryggen i en ugnssäker smord form, krydda med salt och citronpeppar Baka på 150 grader tills köttet är vitt och fast. 800 gram torskrygg
Halstrad torskrygg. 1300 g torskrygg. 1Torskrygg300 g torskrygg 50 g smör 2 msk olja salt peppar. Stek på torskryggen med skinnsidan nedåt i ca 2 minuter