TORSK

TORSK

  • 25 Recept
Fiskgratäng med krämig kokossås och wokade grönsaker

Fiskgratäng med krämig kokossås och wokade grönsaker

4 Fiskgratäng 600 g koljafilé eller torskfilé 2 tsk salt 2 krm finmalen vitpeppar 400 ml kokosmjölk (gärna extra krämig) skalet av 2 lime 1 tsk sambal oelek Tillbehör 4 port ris 2 lime delad i klyftor Wokade grönsaker 2 msk rapsolja 300 g strimlad pak choi 250 g broccoli (i mindre bitar och buketter) 2 strimlade salladslökar 2 krm salt 1 krm finmalen vitpeppar Lägg till i inköpslistan
Plankstek med torskrygg

Plankstek med torskrygg

Jag köpte färsk torskrygg som jag kryddade med salt och peppar. Stekte torsken hastigt i smör så den fick fin färg
Fiskgryta med vitlöksmajonnäs

Fiskgryta med vitlöksmajonnäs

400 g torskfilé, sej eller hoki. 400 g torskfilé, sej eller hoki. Den här fiskgrytan bjöd Christian och Elisabeth på när vi hälsade på dem i huset de hyrt på västkusten tidigare i sommar
Thailändsk fiskgryta

Thailändsk fiskgryta

a curry, ingefära, sambal oelek, torskfilé, pak choi och limeblad. 600 gram torskfilé. 1 burk kokosmjölk, 400 ml 600 gram torskfilé
Fiskgryta från Hawaii

Fiskgryta från Hawaii

Tina fisktärningarna lätt. Kasta bort spadet från ananasen och skär ringarna i bitar. Skala och hacka löken
Torskrygg med spenatpesto och rostad blomkål

Torskrygg med spenatpesto och rostad blomkål

Skivig lättrimmad torsk med spenatpesto. Torka av torskbitarna och lägg dem i en ugnsform. 600 g torskrygg utan skinn. Dela torsken i portionsbitar och lägg den i saltlag ca 15 minuter. 600 g torskrygg utan skinn
Torskrygg med tomat och bacon

Torskrygg med tomat och bacon

Men häromdagen gjordes ett nytt recept på torsk. Torka torskryggen och krydda med salt och peppar. Torskrygg med tomat och bacon3 pers1 förpackning (3 st portionsbitar) Findus torskrygg1 förpackning (ca 140g) finstrimlad bacon3 msk strimlad soltorkad tomat i olja3 msk strimlad bredbladig persilja2 msk smör½ tsk salt och peppar efter smakTina torsken i kallt vatten ca 20 minuter. Bryn smör i en stekpanna och stek torskryggen gyllenbrun ca 5 min/sida. 1 förpackning (3 st portionsbitar) Findus torskrygg
Torskrygg med bacon och gräslök

Torskrygg med bacon och gräslök

Salta och peppra torsken. 4 bitar torskrygg ca 130 g styck. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg i smord ugnsfast form
Torskrygg med julienne och sandefjordsmör

Torskrygg med julienne och sandefjordsmör

Torskrygg, färsk och torrrimmad. Torka av torsken och sätt in den i ugnen med skinnsidan nedåt, lägg en liten smörklick över och ånga i ugn tills innertemperaturen är 52 grader (härligt genomskinliga ”skivor”)
Torskrygg med rabarberwok, basilikacreme och parmachips

Torskrygg med rabarberwok, basilikacreme och parmachips

Torskrygg, torrimmad och skuren i portionsbitar. Torka av torsken och sätt in den i ugnen med skinnsidan nedåt, lägg en liten smörklick över och ånga i ugn tills innertemperaturen är 52 grader (härligt genomskinliga ”skivor”)
Torskrygg med salsa verde, sparris & tomatragu samt färskpotatis

Torskrygg med salsa verde, sparris & tomatragu samt färskpotatis

560 gr torskrygg, ben och skinnfri – gärna snabbrimmad. Täck botten på en ugnsfast form med olivolja och lägg i fisken, baka sedan av den i ca 15 – 20 minuter, torsken ska ha en innertemperatur på 44 grader när den är klar. Relaterat 560 gr torskrygg, ben och skinnfri – gärna snabbrimmad
Ugnsbakad torskrygg

Ugnsbakad torskrygg

Ugnsbakad torskrygg, serverad med räkor och gratinerad färskpotatis. 350 g torskrygg. 350 g torskrygg. Anette och jag gjorde sååå god middag
Torskrygg med mandelpotatis och rödbetor

Torskrygg med mandelpotatis och rödbetor

Skär torskryggen i jämna skivor lite salt och peppar. Placera torskrygg intill med en klick aioli ovanpå och sprid lite av rödbetstärningarna över
Ugnsbakad torskrygg med räkor

Ugnsbakad torskrygg med räkor

Torskryggen bakas under en sås smaksatt med parmesanost. 400 g torskrygg. 400 g torskrygg. Servera med pressad potatis och lättkokt grön sparris
Rimmad torskrygg med sötpotatispuré

Rimmad torskrygg med sötpotatispuré

Mjäll och fin torskrygg kan vara något av det godaste som finns. Cirka 800 gram torskrygg. Dela torskryggen i 4 delar och rimma den 1-2 timmar innan tillagning. Lägg torskryggen i en ugnssäker smord form, krydda med salt och citronpeppar Baka på 150 grader tills köttet är vitt och fast. 800 gram torskrygg