Mjölkchokladmousse4 portioner3 st päron, t. ex. Kaiser Alexander 2 msk muscovadosocker, ljust 1 msk smör 2 dl vispgrädde 100 g mjölkchoklad 2 st äggulor 1 msk konjak, kan uteslutas citronmeliss, till garnering 1
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädden, slå den över mjölkchokladen, vispa tills all choklad har smält, rör ner gelatinbladen och mjölken, sila
Som jag lovade kommer här receptet på nyårets dessert. Man kan självklart också servera pannacottan i glas/dessertskålar, hälla såsen på och ha på lite nötter, men jag tyckte att det var lite roligare att servera pannacottan på ett annorlunda vis än det klassiska
härlig vit chokladmousse är inte fel som avslutning på nyårsmiddagen. Jag vill gärna att en nyårsdessert ska gå att förbereda/tillaga dagen innan själva nyårsafton
Visst Pannacotta kanske inte den nyaste av desserter men så himla gott. När det dessutom är Norrlandsstuk på menyn så är hjortron så underbart gott till