Den påminde lite om ugnsomeletten, men där har man en tydligare omelettbotten, den här bottnen var inte så krämig som man skulle kunna tro, tänkte nästan på lasagne
I stället för det klassiska fredagsmyset à la tacos blev det en smarrig omelett med tacoköttfärs och ett krämigt täcke ovanpå, som jag åt tillsammans med de vanliga tacotillbehören
Ta ut långpannan och slå på köttfärssåsen över omeletten. Köttfärsomelett i långpanna4 port4 ägg1 dl gräddepizzakryddaörtsalt eller salt400 g köttfärssås ELLER400 g köttfärsPiffi allkryddavitlök0,5 köttbuljongtärningpeppar2 dl riven Västerbottenost1 dl grädde0,5 dl creme fraichepizzakryddasalt och pepparett gäng cocktailtomaterBlanda ägg, grädde, pizzakrydda och örtsalt
Det blev ugnsomelett med champinjoner och västerbottenost som vi serverade med en sallad. Härlig lunch på inglasad uteplatsUGNSOMELETT MED CHAMPINJONER OCH VÄSTERBOTTENOST4 pers300 g champinjoner150 g riven västerbottenost5 ägg3 dl vispgrädde1 tsk saltVitpepparGör så här. Gratinera i 25-30 minuter i 200 grader, känn med en gaffel så att omelettsmeten har "stannat" i mitten av formen