Gubbröra med rökt lax Skala potatisen. Skär potatis och lax i små tärningar. Skala och hacka äggen. . Blanda ihop crème fraiche, gurka, gräslök och rom www.carolineikoket.com
Stekt inlagd strömming Stekt inlagd strömming. Lägg upp hälften av strömmingarna på en plast- skärbräda eller på ett fat med skinnsidan neråt mittkok.expressen.se
Stekt rågmjölspanerad strömming Lägg upp hälften av strömmingarna på en plastskärbräda eller på ett fat med skinnsidan neråt mittkok.expressen.se
Torsk med potatis och äggsås i kastrull Ingredienser Portioner. 4 4 bitar fryst torskryggfilé (à 125 g) 2 tsk salt 700 g fast potatis 100 g purjolök (den vita delen) 2 dl vatten 2 dl vispgrädde 1 fiskbuljongtärning smör (till formen) 2 krm peppar 2 msk finskuren dill (+ extra till garnering) 1 msk finrivet citronskal 4 ägg 1 - 2 dl finriven pepparrot Lägg till i inköpslistan www.ica.se
Panerad torsk med äggsås Tina torsken om du köpt fryst. Lägg den gärna i kylen kvällen innan att tina i kylen. Börja koka potatis receptfavoriter.se
Kalvlever Anglais Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 200 gram bacon , eller rökt sidfläsk, skivat 1 kg kalvlever , i skivor, gärna gödkalv 0 mjöl , till panering 4 msk kapris 0 st salt 0 smör , till stekning 0 steksky , från pannan 0 vatten 0 ljus soja 0 st peppar Köp receptet www.tasteline.com
Klassisk ärtsoppa med fläsk, pannkakor och drottningsylt Ärtsoppa. Skiva fläsket i 1 cm skivor och hacka löken och purjolök. Mät upp vatten i en kastrull och lägg i avrunna ärter, lök, fläsk, purjolök och färsk timjan www.koket.se
Wallenbergare med brynt smör och ärtor 600 g kalvfärs, iskall, men ej frusen. 1salt. 1500 g grädde, iskall. 14 äggulor, iskalla. 10,5 tsk épice riche (fyra kryddor) www.koket.se