Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Förr har jag alltid köpt färdig gravad lax, men så har jag insett hur lätt det är att göra själv
Blanda alla ingredienser. Häll dressingen i en burk med tättslutande lock. Om Du ska servera dressingen samma dag, så bör du låta den stå och dra i minst 1 tim
Gör såhär. Värm ugnen till 200°. Tvätta och strimla purjolöken. Lägg purjolöken i botten av en ugnsform. Skär laxen i portionsbitar, ta bort skinnet, och lägg över purjolöken
Måndag, ny vecka och nya möjligheter. eller. Har varit på möte på försäkringskassan i hopp om att få lite klarhet i vad jag ska till att börja göra nu när min sjukskrivning går ut
Det finns mat som låter god bara man pratar om den. Tänk typ sirapsglaserade revben. Stannar man upp och tänker lite på sirapsglaserade revben så börjar det ju vattnas i munnen
Jag äter inte fisk jätteofta även om man som liten alltid fick höra att ”ät fisk så blir du smart” och på senare tid har det väl mer varit ”ät fisk för att få i dig omega 3”
Placera filéerna i en ugnssäker form. Riv över limeskal och pressa ner halva fruktens saft. Häll över vinet, krydda och låt stå och dra till sig i en halvtimme