Pelles

Pelles

  • 31 Recept
Stuvade makaroner

Stuvade makaroner

Ingredienser Portioner. 4 1 l mjölk (3 %) 5 dl makaroner 1/2 tsk salt 1 krm peppar ev muskotnöt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Bön-och Linspasta olika sort 5
Egen Bernaise

Egen Bernaise

Lördagsgäster hemma hos oss idag. Vispa ihop en god benaise och köttet är räddat. Helt utan E-nummer som kompanjoner
Fläskpannkaka | Recept ICA.se

Fläskpannkaka | Recept ICA.se

Ingredienser Portioner. 4 300 g fläskkött eller bacon 4 ägg 1 tsk salt 3 dl vetemjöl 8 dl mjölk Till servering lingonsylt Lägg till i inköpslistan
Flygande Jakob

Flygande Jakob

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 st grillad kyckling 140 gram bacon 3 dl grädde 1 dl chilisås , (ketchup går också bra) 1 dl jordnötter 2 st banan(er) Servera med 4 port ris 1 odefinierad sallad Köp receptet
Pasta carbonara!

Pasta carbonara!

God och enkel rätt som passar till många olika tillfällen. Ingredienser (4 portioner). 400g spaghetti. 200g bacon
Halloumi carbonara

Halloumi carbonara

Ingredienser Portioner. 4 400 g spaghetti 200 g halloumiost 1 msk rapsolja 1 stor riven vitlöksklyfta 2 dl vispgrädde 4 äggulor 1 dl riven parmesanost 2 krm salt 1/2 tsk svartpeppar 1/2 dl hackad persilja Lägg till i inköpslistan
Havrebollar/Chokladbollar

Havrebollar/Chokladbollar

Bakade även de här  chokladbollarna idag, de är så goda, lite mer barnvänliga men påminner verkligen om dom man brukar köpa i kiosken, så tokmumsiga
Krämig lasagne

Krämig lasagne

Krämig lasagne. 900 g blandfärs. 1 gul lök. 1 pkt bacon. timjan. persilja. basilika. 4 klyftor vitlök. 500 g krossade tomater
Klassiska chokladbollar

Klassiska chokladbollar

30 Januari 2019. Klassiska chokladbollar. Slog mig att jag inte har ett recept på klassiska chokladbollar så här kommer det
Knäckig päronpaj, en riktig höstfavorit här hemma.

Knäckig päronpaj, en riktig höstfavorit här hemma.

Knäckig päronpaj, en riktig höstfavorit här hemma. Hösten fullkomligen exploderar runt om oss och den är lite som ett vackert dukat bord med väl genomtänkta detaljer och tänk det är precis just det vi behöver denna kyliga och mörka årstid, så mysigt med en sprakande brasa, levande ljus och krypa upp i en bylsig fåtölj och bara njuta
Rönnbärsgelé

Rönnbärsgelé

Ingredienser. 1 kg rönnbär. 1/2 kg äpple. Pektin (se flaska). 7 dl vatten. 8 hg socker per lite avrunnen saft. Gör så här
Rönnbärsgelé med äpple

Rönnbärsgelé med äpple

1 liter rönnbär (eller något mindre)0,5 l vatten2 urkärnade äpplen, skalade och i bitar0,5 kg syltsocker (eller efter smak)Koka rönnbär och äppelbitar i vattnet, ca 10 min eller tills bären och frukten kokat sönder
Knäckig rabarberpaj

Knäckig rabarberpaj

En härlig knäckig rabarberpaj till kaffet slinker alltid ner. 500 g rabarber. 2 msk socker. ½ msk maizena. Knäckig smet
Kassler Bombay

Kassler Bombay

Hej. Kikar in snabbt med middagstips. Kassler Bombay, så god gratäng. Viktigt att välja en bra SVENSK kassler
Marmelad på jordgubbar och rabarber

Marmelad på jordgubbar och rabarber

I samband med midsommar tog jag chansen att länsa trädgården vid mitt föräldrahem på rabarber, då det växer en hel skog där
Jordgubb/rabarbers marmelad

Jordgubb/rabarbers marmelad

I förra veckan blev de marmelad av jordgubbar och rabarber,de två smakerna passar verkligen i hop. Sött och lite syrligt
Inkokta päron och världens godaste vaniljglass

Inkokta päron och världens godaste vaniljglass

Jag gillar inkokta päron, men i år hade jag helt glömt bort denna enkla och god dessert. Jag får tacka Anette Roswall, en av Hemmamorsorna, för att jag återupptäckt denna delikatess

Bernaisesås

Bland grillrecepten måste helt enkelt hemgjord bernaisesås vara med. Ännu har jag inte hittat en köpt som ens kommer i närheten av den man gör själv
Bearnaisesås

Bearnaisesås

Bernaisesåsen (Sauce Béarnaise) kommer ursprungligen från området Béarn i sydvästra Frankrike där den har använts till deras inhemska mat sedan urminnes tider, den gjordes dock med olja istället för med smör