4 portioner kyckling och ris bakade i ugn. 4 st kycklingklubbor. 2 st kycklingbuljongtärningar. 4 portioner kyckling och ris bakade i ugn. 4 st kycklingklubbor. 2 st kycklingbuljongtärningar
4 4 port basmatiris eller annat ris 1 gul lök ca 600 g strimlad kycklinglårfilé 1 tsk salt 2 krm peppar 1 msk olja 1 msk curry 2 dl vatten 2 msk kycklingfond eller buljongtärning (2 msk fond motsvarar 1 tärning) 1 1/2 dl matlagningsgrädde ev majsstärkelse (Maizena) 2 msk persilja 1 1/2 dl mango chutney salt och peppar att smaka av med Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Majskycklingbröstfilé/-lårfilé 5
Tina kycklingbenen om de är frysta. Lägg kycklingbenen i en ugnssäker form. Rör ihop olja, citronskal, salt och svartpeppar, vänd ner det med kycklingbenen och grönsakerna
600 g kycklingfilé (jag använder Lindströms frysta filéer). Dela kycklingfilérna i 3 bitar. 600 g kycklingfilé (jag använder Lindströms frysta filéer). Dela kycklingfilérna i 3 bitar. 600 g kycklingfilé (jag använder Lindströms frysta filéer). 600 g kycklingfilé (jag använder Lindströms frysta filéer)
Idag komponerade jag ihop en jättegod kyckling med mango chutney. Glaze (räckte till 3 kycklinglår) ½ dl rapsolja 4 msk mango chutney en liten klutt sambal oelek ingefära, salt och peppar efter smak Pensla glazen på båda sidor av färsk eller tinad kyckling (t ex filéer, lår, klubbor eller varför inte en hel) och stoppa in i ugnen på 225 grader. 3 kycklinglår