Paulas 1:a

Paulas 1:a

Markus franska löksoppa

Markus franska löksoppa

2 kg gul lök, skivad 2 klyftor vitlök, finhackade olivolja, till stekning smör, till stekning 1 l kycklingbuljong 3 dl torrt vitt vin 3-4 lagerblad färsk timjan vitvinsvinäger, några droppar salt svartpeppar
Saftigt filmjölksbröd

Saftigt filmjölksbröd

1-2 msk smör (till formarna) 2 dl grahamsmjöl 3 dl havrekross 3 dl havregryn 6 dl grovt rågmjöl 9 dl vetemjöl 2 tsk salt 6 tsk bikarbonat 3 dl mörk sirap 13 dl filmjölk
Stekt inlagd strömming

Stekt inlagd strömming

Börja med inläggningslagen. Koka ihop ättika, socker, vatten och kryddor tills sockret löst sig. Låt kallna
Citrontiramisu med mynta

Citrontiramisu med mynta

4 ägg, separera vitor och gulor 100 g strösocker 500 g mascarpone 2 citroner, zest och saft 1 dl vatten 4 msk limoncello (eller annan citronlikör) 12 savoiardikex citronskal (till garnering) kakao (att pudra över) mynta (att garnera med)
Blåbärssnittar

Blåbärssnittar

Mördeg150 g smör, kallt 4 dl vetemjöl 0,5 dl florsocker 0,5 msk vaniljsocker 1 ägg 0,5 msk vatten
Krämig carbonaragratäng

Krämig carbonaragratäng

4 port Kungsörnens Ideal Makaroner 250 g frysta ärtor, tinade 2 förp bacon, strimlad 2 dl crème fraîche 2 dl mjölk 2 ägg salt peppar 150 g parmesanost, riven 150 g mozzarellaost, riven
Heta vitlöksräkor med aioli

Heta vitlöksräkor med aioli

400 g skalade räkor, handskalade 4 msk olivolja 3 klyftor vitlök, hackad 1-2 tsk chiliflakes 1 tsk paprikapulver salt 1 knippe färsk bladpersilja, hackad ( några persiljekvistar till garnityr)
Lyxkorv med räksallad och potatiskrisp

Lyxkorv med räksallad och potatiskrisp

8 wienerkorvar 3 kryddpepparkorn 1 lagerblad 8 korvbröd, gärna brioche. Räksallad200 g handskalade räkor, grovt hackade 0,5 dl majonnäs 0,5 dl crème fraîche 1 msk dijonsenap 1 msk chilisås 1 msk färsk pepparrot, riven (tub går också bra) 2 msk bostongurka salt