Buljongkokt kött med tillbehör ca 1 kg framdelskött av nöt (t ex högrev). 12 nötbuljongtärningar. 1ca 1 l vatten. 11 purjolök, i bitar www.koket.se
Vitlöksstekt minibläckfisk med citron 200 g minibläckfisk, rensad, nedskuren 4 msk olivolja 2 klyftor vitlök, tunt skivade salt peppar färsk bladpersilja, hackad 1 citron www.koket.se
Tareqs Löksoppa 1. Skala och skiva löken i ca 5 mm tjocka skivor. Fräs löken tills den är gyllenen i smöret. 2. Tillsätt övriga ingredienser och smaksätt med salt och peppar Svt
Bloody rosé 4 dl rosévin 1,5 dl blodapelsinjuice 3 droppar citron 0,5 blodapelsin, skivad is färsk rosmarin www.koket.se
Leileis stekta ris med soja kokt ris, gärna ett dygn gammalt. 1gröna ärtor. 1Sparrissallat (kan ersättas med gurka). 1shiitakesvampar (kan ersättas med annan svamp) Svt
Långkokt fläsksida med ingefära, vitlök och chili 500g rimmad fläsksida, skivad i centimetertjocka skivor. 11 liter vatten. 11 tumme ingefära, skivad. 14 vitlöksklyftor, tunt skivade Gastronaut.nu
Varmt vitlöksbröd med smält ost stort bröd, t ex grekiskt lantbröd eller surdegsbröd. 1smör. 1blandade örter, hackade. 1vitlöksklyftor. 1salt Svt
Lerpottasill med brynt smör 8 matjessillfiléer, grovskurna 8 ägg, löskokta och delade i kvartar 2 rödlökar, skalade och finhackade 0,5 knippe dill, grovskuret 0,5 knippe gräslök, finhackat 16 färskpotatisar, nykokta och delade (löskokta) 300 g smör, brynt www.koket.se