gomat!!

gomat!!

  • 129 Recept
Grönkålspaj med ädelost

Grönkålspaj med ädelost

Ingredienser Portioner. 4 250 g färsk pajdeg 1 gul lök 1 msk smör 150 g skuren grönkål flingsalt med jod svartpeppar Äggstanning 3 dl mjölk (3 %) 1 dl matlagningsgrädde 4 ägg 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 140 g ädelost Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Fejkon! Vegetarisk bacon a.k.a morotsbacon!

Fejkon! Vegetarisk bacon a.k.a morotsbacon!

Hemmagjord fejkon. Även kallad vegetarisk bacon och morotsbacon. This. Is. So. Good. Det här är ett megaenkelt recept som verkligen tillför något extra till vilken rätt som helst
Vegetariska enchiladas med keso

Vegetariska enchiladas med keso

Alltså de här är så galet goda. Tittar man på ingredienserna ser de inget vidare ut för världen, men jag LOVAR att de är grymma
Vegetariska burritos

Vegetariska burritos

8 stora tortillabröd. 11 gul lök. 1300 g färska champinjoner. 11 vitlöksklyfta. 1smör till stekning. 11 dl vatten
Krämig vegetarisk lasagne med linser

Krämig vegetarisk lasagne med linser

Vi fortsätter våra vegetariska matäventyr här i köket, helt enkelt för att vi tycker det är gott och spännande att prova
Kinesisk kyckling med cashewnötter.

Kinesisk kyckling med cashewnötter.

4 portioner. 500 g kycklingbröstfiléer 1 tsk salt 1 äggvita 2 tsk majsstärkelse 1 röd chili 2 cm färsk ingefära 5–6 stjälkar selleri 1 liten purjolök olja till stekning 1 tsk rårörsocker 1 tsk vitvinsvinäger ca 1 msk sesamolja 75 g rostade cashewnötter
Slottsstek med Hasselbackspotatis

Slottsstek med Hasselbackspotatis

Söndagsmiddag med slottsstek, massor av god gräddsås och potatis, mer svenskt och klassiskt kan det inte bli
Jordnötsgryta med halloumi

Jordnötsgryta med halloumi

Här kommer tips på ännu en vegorätt. Gott med nåt som inte är tomatbaserat, vilket många vegetariska rätter är (särskilt med halloumi)
Tortellinigratäng

Tortellinigratäng

420 g färdig tomatsås, gärna med vitlök och basilika. 2 dl crème fraiche
Wienerschnitzel med ansjovis- och kaprisdipp

Wienerschnitzel med ansjovis- och kaprisdipp

Ingredienser Portioner. 4 4 skivor skinkinnanlår, skinkschnitzel eller kalvinnanlår (à ca 100 g) 1 dl vetemjöl 2 krm salt 1 krm svartpeppar 2 ägg 2 dl ströbröd smör rapsolja citronklyftor och hackad färsk persilja till servering Ansjovisdipp 1/2 rödlök 6 ansjovisfiléer (eller 1 1/2 msk sardellcrème, för 4 portioner) 1 dl gräddfil 1 dl crème fraiche 1/2 dl små kapris 1 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong