Att tillaga älgfilé är lika enkelt som att tillaga oxfilé och med samma princip. Oftast läser man att köttet ska stå inne i ugnen (200 grader) till 55 grader
Skölj och picka potatisen. Baka den i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) 16-18 minuter. Skär en djup ficka i kycklingfiléerna och fyll dem med färskosten
Ugn 200°. Putsa filéerna och krydda med salt och svartpeppar. Bryn dem i en panna. Lägg över dem i en smord ugnssäker form och efterstek i ugnen ca 20 minuter
Jag älskar långkok, inte bara smaken utan även enkelheten av att göra dem. Det är oftast inte svårare än att hitta en bra bit kött och lägga ner den i gjutjärnsgryta och sen bara låta den ligga där och gotta till sig i ett antal timmar medan man går och hittar på någonting annat under tiden
Egentligen så kan man variera dessa i oändlighet, men så här gjorde jag mina. Igår på Diggiloo så tog vi med oss pizzasnurror som jag hade bakat tidigare under dagen