Middagsrecept

Middagsrecept

  • 58 Recept
Plankstek med oxfilé och pommes duchesse

Plankstek med oxfilé och pommes duchesse

1. Skala potatisen, skär den till mindre bitar och koka den mjuk i saltat vatten, cirka 10-15 minuter. Slå av vattnet och mosa potatisen med en potatismosare
Dragontorsk

Dragontorsk

Dela fiskblocket i 3 delar. Låt det sedan koka i vatten tillsammans med 1 buljontärning en stund så att den mjuknar upp
Köttfärsbiffar med stekt lök

Köttfärsbiffar med stekt lök

Blanda pofiber och mjölk i en bunke. Låt blandningen svälla i 10 minuter. Skala och hacka löken och fräs den i 1 msk matfett
Mozzarella sticks

Mozzarella sticks

1. Ta fram 3 skålar och häll upp mjöl i en och ströbröd i en. 2. I den tredje skålen vispar du upp äggen och blandar med salt och peppar

Chèvrefylld fläskfilé med ruccolapotatis

1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och koka 1 kg potatis. 2. Putsa fläskfilén från senor och skär ett snitt längs med hela filén, var noga med att du inte skär helt igenom
Hasselbackspotatis

Hasselbackspotatis

8 st (ca 600 g) jämnstora potatisar ca 2-3 msk (ca 25-40 g) smör eller  flytande margarin 0,5 tsk salt 0,5 dl ströbröd
Krämig pasta med vitlök och räkor

Krämig pasta med vitlök och räkor

På bilden ser ni en enkel pasta med räkor som är kryddad med bland annat vitlök och citronpeppar. Det har ju blivit många bakverk på bloggen den senaste tiden, jag har hur mycket som helst som jag vill fylla på här i receptarkivet och idag tyckte jag att det var dags för en maträtt